IFK sekunder från seger

IFK Skövde vände 14–20 till 28–26, men Önnered kvitterade till 28–28 med två sekunder kvar att spela.

– Vi spelade tillräckligt bra för att vinna, säger IFK:s tränare Henrik Signell.

IFK Skövde inledde hemmamötet i Arena Skövde på bästa sätt. Högt tempo och ett effektivt försvarsspel bäddade för en tidig Blåvit ledning. Det tog nästan sex minuter innan gästande Önnered gjorde första målet.

– En bra start, men en mindre bra fortsättning, konstaterar IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

För gästerna kom tillbaka och gick till pausvila med 15–13-ledning sedan Christoffer Brännberger satt en straff som var det sista som hände innan pausvilan. Brännberger var svårstoppad och han stod för tio av Önnereds mål och utsågs också till bästa borta-spelare.

– Vi spelade bra anfallsspel, men vi missade bra lägen och det gjorde att vi inte ledde i halvtid, menar Henrik Signell.

Tung start på andra halvlek

Öppningen av den andra halvleken var tung sett i IFK-ögon.

Efter sju minuters spel hade gästerna gjort 5–1 på IFK. Men trots underläge 14–20 och 15–21 så segade sig hemmalaget allt närmare.

– Det blev lite desperation och mer ”nu kör vi” och vi tvekade inte. Vi gick ikapp och förbi och vi hade chansen att avgöra.

Bjarni Valdimarsson, som hade en tung period i den första halvleken såg, med sina sex mål i andra halvlek till att IFK så när bröt den trista matchsviten i november utan seger.

Efter att det varit en ganska sömnig tillställning hade det tänt till ordentligt både på planen och på läktarna.

Med nio minuter kvar att spela var utjämnat till 25–25 genom Rex Blom.

Åter IFK i ledning

Tre minuter senare skickade Jonas Samuelsson in 27–26 och IFK var i ledning för första gången sedan spelminut 17.

Samme Samuelsson utökade ledningen på straff till 28–26, men hemmalaget kunde inte knyta till segersäcken trots flera möjligheter.

Med två sekunder kvar kvitterade Göteborgslaget genom Markus Thorbjörn.

– Vi visade bra moral. Vi hade ett momentum när vi vände 14–20 till 28–26, menar IFK-tränaren Henrik Signell och fortsätter.

– Tungt att äga bollen och bli av med den i matchslutet. En match är i 60 minuter och det känns surt att vi tappade segern.

Victor L tillbaka

Glädjande var att Victor Ljungquist var tillbaka i spel efter över ett års skadefrånvaro.

– Jättekul. Han är en tillgång på sikt, säger Henrik Signell.

Noterbart; Mittsexan Markus Sjöbrink fick rött kort efter tolv minuter av den andra halvleken efter att ha varit uppe i ansiktet med armarna på en Önneredsspelare.

Pris till bästa hemmaspelare gick till målvakten Milan Bomastar. Sponsorpriset tog sjumålsskytten Bjarni Valdimarsson hem.

Tiomålskytten Christoffer Brännberg fick priset till bäste hos gästerna.

Nu väntar dubbelmöte mot OV Helsingborg, först borta på måndag och sedan hemma lördag 3 december.

Matchfakta

IFK Skövde–Önnereds HK 28–28 (13–15)

Mål, IFK Skövde: Bjarni Valdimarsson 7, Jonas Samuelsson 5, Viktor Hallén 4, Markus Sjöbrink 3, Kristian Svensson 3, Daniel Ekman 3, William Elovsson 1, Fredrik Mossestad 1, Rex Blom 1.

Önnered: Christoffer Brännberger 10, Mishels Liaba 6, Markus Thorbjörn 4, David Sandberg 2, Jonathan Wiklund 2, Hugo Forsberg 2, Johan Blickhammar 1, Joseph Helgesson 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 4×2 min., Önnered: 4×2 min.

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.

Publik: 958 personer

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...