IFK SKÖVDE HK NÄSTA FÖR SEBASTIAN FAGERDAHL

#6 Sebastian Fagerdahl

IFK Skövde HK har gjort klart med vänstersexan Sebastian Fagerdahl för den kommande Handbollsligasäsongen.

– Det här känns fantastiskt bra. Att spela i högsta ligan är något av en dröm som nu går i uppfyllelse, säger 24-åringen som kommer från Tyresö Handboll i Allsvenskan.

IFK Skövde har fått problem på den här positionen. Klubbchef Johan Gustavsson förklarar:

– Vi blev tvungna att agera då vi är osäkra på Viktor Halléns status i framtiden. Han är sjukskriven initialt till september. Dessutom har Victor Siem klivit av på grund av bristande motivation. Lösningen med Sebastian känns därför mycket bra.

Handbollsfamilj

Att det blev handboll för Sebastian känns väldigt naturligt. Han kommer nämligen från en riktig handbollsfamilj. Pappa Harry har tränat med Magnus ”Nollan” Grahn i Hammarby och är nu tränare för Skogås som är Sebastians moderklubb.

De senaste fyra säsongerna har Sebastian spelat i Tyresö. Senaste säsongen i Allsvenskan blev det 62 mål på 25 matcher. Han ser sig själv som en spelare med varierande avslut, är snabb och gillar att kontra.

– Jag spelar gärna även försvarsspel, säger Sebastian som ansluter till truppen när den gemensamma säsongsträningen börjar 22 juli.

Sebastian kommer även i fortsättningen kombinera handbollen med jobb som support/säljare på ett teknologiföretag – nu på distans. Med till Skövde flyttar sambon Lina.

– Vi har fått ett positivt intryck av Skövde och ser fram mot att flytta hit, säger Sebastian.

Text: Bengt Andersson Foto: Marcus Dahl

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!