IFK:s segersvit håller i sig!

IFK Skövde HK tog sjätte raka segern när HF Karlskrona besegrades på bortaplan på torsdagen. Segersiffrorna skrevs till 29-26 (15-11) sedan Skövde egentligen haft en ganska trygg ledning under hela matchen.

Det fanns gott om segerorganisatörer den här kvällen i Brinova Arena Karlskrona. Jonas Burud (bilden) var på sitt allra bästa målhumör och slog personligt rekord i IFK-tröjan med sina åtta mål.

Stor ledning direkt

Det startade på bästa tänkbara sätt för IFK som ledde med 6-1 och Karlskrona fick ta tidig time out. Vid något tillfälle var ledningen sex bollar och närmare än tre minus kom aldrig hemmalaget innan paussiffrorna visade 11-15 på anslagstavlan.

Mönstret blev i stort sett det samma i andra halvlek. IFK-ledningen pendlade mellan tre, fyra och fem bollar. Det kändes faktiskt som segermarginalen kunde blivit större än de tre det stannade på.

Många ljuspunkter

IFK kom åter till spel utan William Elovson och Erik Sääf. Jonas Buruds goda målfabrikation blev då väldigt betydelsefull. Pris till bäste IFK-spelare gick till Daniel Ekman och det var onekligen välförtjänt. Daniels mep (most effectiv player) var på över fem. Adam Ljungquist fick nu dra ett större lass och gjorde det bra matchen igenom.

\"\"

Alla kämpade förtjänstfullt, men vi måste förstås hedra Anton Hagvall i målet. Han storspelade från start. Anton hade åtta räddningar i första halvlek med en procent på 42 och där grundlades segern. Efter paus blev det ytterligare sju räddningar för IFK-målvakten.

Hallby nästa

Nästa torsdag är det dags för match i Arena Skövde igen. Då kommer Hallby på besök.

Matchfakta:

Målgörare: HF Karlskrona: Hampus Dahlgren 5, Axel Söderqvist 4, Tobias Nordahl 3, Albin Stenberg 3, Karl Jönsson 3, Hugo Sivertsson 2, Olafur Gudmundsson 2, Isak Larsson 1, Mattias Johansson 1, Anton Persson 1 och Thorgils Baldursson 1.

IFK Skövde HK: Jonas Burud 8, Daniel Ekman 7, Viktor Hallén 4, Jonas Samuelsson 3, Marcus Sjöbrink 2, Linus Gustavsson 2, Adam Ljungquist 2 och Jesper Jensen 1.

Utvisningar: Karlskrona 4, Skövde 3. Straffar Karlskrona 4, Skövde 2.

Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson. Matchens lirare: Karlskrona Uros Tomic. IFK Skövde: Daniel Ekman. Publik 1 447 personer

Text: Bengt Anderssosn Foto: Viktor Ljungström