Ingen medalj för svenska U 20-laget i EM

Det svenska U 20-laget med IFK Skövdes Adam Ljungquist och William Elovson blev utan medlaj när EM avslutades på söndagen. Bronsmatchen vanns av Serbien med 30-26 (17-12). Ändå all heder för det svenska laget under den här turneringen och inte minst har landslagsdebutanterna Adam och William gjort det väldigt bra..

Matchens inledning bjöd på  offensiv av båda lagen där de relativt enkelt kom till fina lägen. Serbien var mer effektivt under de första tio minuterna och gick upp i en 6-4-ledning. Sverige tog timeout men fick ändå inte riktigt träff i samarbetet mellan försvar och målvakt som varit så bra tidigare i turneringen. Serbien utnyttjade de svenska lagets flertalet tekniska fel och gled ifrån till en  sexmålsledning efter 16 minuter. Sverige tog en ny time out. Ett frustrerat Sverige kom dock inte närmare.

Sverige närmade sig

Sverige inledde den andra halvleken positivt och med högre effektivitet i sina avslut skiljde det bara två mål efter 35 min. Tyvärr följdes den fina perioden upp med några tekniska fel och Serbien kunde åter gå till fyramålsledning efter den första kvarten i andra halvlek.

Sverige provade åter igen med ett målvaktsbyte med 12 minuter kvar och sedan med dubbelpunkt med åtta minuter kvar. Det hjälpte inte mot ett för dagen effektivare Serbien, som kontrollerade matchen i slutet och vann till slut rättvist bronset med 26-30.

Bäst i Serbien var niometersspelarna Milos Kos (8 mål) och Stefan Dodic. För de blågula utmärkte sig framförallt de outtröttliga mittsexorna Felix Möller och Johan Ericsson både i försvars- och anfallsspelet.

Målskyttar

Målskyttar i Sverige: Johan Ericsson 6, Kasper Palmar 5, Carl Hamberg 4, William Elovson 3, Julian Sjögren 2, Tobias Ljungmark 2, Felix Möller 2, Albert Månsson 1, Kelvin Roberts 1.

Rapport av Krister Billström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...