ISAK LADDAR FÖR MÖTE MED MÄSTARNA

Isak Borg #21

Möten mellan IFK-klubbarna Skövde och Kristianstad betyder ofta dramatik, spänning och bra handboll. Tisdagskvällens match i Arena Skövde lär inte bli något undantag.

– Visst är vi laddade för en tuff tillställning, säger IFK:s högerkantspelare Isak Borg.

Mer och mer speltid

Isak – som fyllde 20 år för en dryg vecka sedan – har fått mer och mer speltid i elitlaget den här säsongen. Han har varvat ligaspelet med matcher i HK Skövde där han så sent som in söndags gjorde åtta mål i segermötet med Stenungsund.  (40-30).

När Jonas Samuelsson fått ägna sig en hel del åt rehab har vi fått se mycket av Isak och det har han gjort framgångsrikt. När IFK spelade dubbelmatcher i Halden under EM-uppehållet och i omstarten i ligan mot Aranäs  blev det väldigt många minuters spel. Nu är Jonas tillbaka och de båda högerkantspelarna kan dela speltid.

– Det är givetvis kul att få förtroende och det gäller att göra sitt bästa när man får chansen.

Isak har nyligen också tillsammans med lagkamraten Linus Gustavsson varit på landslagssamling inför kommande EM för U20.

– Det var jättekul och utvecklande. Nu hoppas jag förstås att både Linus och jag får vara med i EM. Att spela i landslaget är ju alltid en dröm.

Kristianstad på gång

IFK Kristianstad har kommit igång ordentligt efter en höst med lite blandade resultat. Nu kommer mästarna med tre raka segrar i bagaget. I de senaste två mötena lagen emellan har det blivit Skövdesegrar (29-26 i höstens bortamatch). Annars ser statistiken från de senaste tio mötena mycket jämn ut.

– Jag hoppas publiken kommer och ger oss stöd. Det är det som kan avgöra, säger Isak som framför allt gillar att spela på sin kant i den halvlek han gör det framför läktaren med röststarka Blå bönder…

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!