Jack Thurin klar för Ålborg

Nu är det officiellt att IFK Skövde-bördige Jack Thurin kommer att spela i den danska storklubben Ålborg Håndbold kommande säsong.

Jack har som bekant haft ett fint första proffsår år i FC Porto med både portugisiskt mästerskap och spel i Champions League. Han hade kontrakt ytterligare ett år, men Ålborg har lyckats lösa ut detta.

Jack berättar:

-Allting har gått väldigt fort från det att Ålborg tog kontakt till att jag och min flickvän skulle ta ett beslut. Det har ändå fungerat smidigt och det känns väldigt bra.

Jack ser fram mot att komma till Danmark.

-Jag har bara hört gott om Ålborg som klubb och stad. Jag tror att jag kommer att utveckla mig väldigt bra i den miljön och bli en bättre handbollsspelare. Ålborg är en storsatsande klubb och jag vill gärna vara med på den resan, säger 24-åringen som nu är hemma i Skövde för lite semester.

Klubbkamrat med Fabian

I Ålborg kommer Jack att bli klubbkamrat med förre IFK Skövdemålvakten Fabian Norsten. Efter en sejour i tyska Gummersbach kommer Fabian nu i Ålborg att dela målvaktssysslan med den danske världsmålvakten Niklas Landin.

I Ålborg finns gott om välkända storspelare som till exempel Mikkel Hansen.

Bland tidigare svenska spelare i Ålborg har vi Jonas Samuelsson som spelade sina sista två proffsår i Ålborg innan han återvände till moderklubben IFK Skövde. Jonas blev i Ålborg både dansk mästare och silvermedaljör i EHF Champions League.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!