JESPER KLAR FÖR TVÅ ÅR TILL I IFK

#23 Jesper Jensen

IFK Skövde HK:s mittsexa Jesper Jensen har skrivit på ett nytt 1+1-kontrakt. 23-åringen är klar för fortsättning i den klubb han kom till redan som A-pojk från moderklubben HP Tibro.

– Det känns givetvis väldigt skönt att ha klart detta nu. Då blir det full koncentration på avslutningen av ligan och kommande slutspel, säger Jesper.

Efter ett långt uppehåll är det i veckan dags för återstart i Handbollsligan och slutspurt på seriespelet. Det är något som både spelare och förhoppningsvis även publiken längtar efter.

– Det var bara varit att gilla läget, men nu ska det verkligen bli skönt att få spela igen, säger Jesper inför torsdagens möte med Önnereds HK i Arena Skövde.

Handboll och studier bra kombo

Jesper pluggar liksom klubbkamraterna Adam Ljungquist och William Elovson ekonomiprogrammet på högskolan.

– Kombination handboll och studier tycker jag fungerar bra. Att dessutom ha Adam och Wille att utbyta erfarenhet och tankar med känns jättefint. Dels lär man sig saker, dels är det bra att inte bara tänka handboll hela tiden, säger Jesper som just i dagarna har flera tentor på gång.

I IFK har det så här långt blivit över 140 liga-, slutspels- och Europacupmatcher. På meritlistan finns även EM-guld med U 18-landslaget 2018.

Revanschsugna

När det gäller ligan är det alltså Önnered som väntar.

– Dom har massor av bra spelare, men vi har fokus på oss själva och siktar inte minst på revansch efter förlusten senast mot Alingsås, säger Jesper som den här säsongen fått mer och mer speltid. 24 mål har det blivit hittills.

– Det är givetvis roligt att få förtroende. Att få ”hänga några kassar” i fortsättningen får man ju också hoppas på…

Slutspurt i ligan

Efter Önneredsmatchen väntar Malmö borta (25/3) och Lugi hemma (28/3).

– Sedan smäller det med slutspel! Även om det alltid gäller att ta en match i taget så satsar vi förstås på topp fyra i serien och då få bästa förutsättning när slutspelet drar igång.

Jesper uttrycker också förhoppningar om att publiken ställer upp nu när varje match är viktig.

– Det betyder så mycket med mycket folk på läktarna som stöttar oss!

#23 Jesper Jensen

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!