JOHAN GREEN FORTSÄTTER

Daniel Ekman, Johan Green, Jonas Samuelsson. Foto: Viktor Ljungström.

Johan Green kommer att vara målvaktstränare i IFK Skövde även kommande säsong. Det blir alltså fortsättning i tränarteamet tillsammans med Kristian Svensson och Robert Arrhenius.

– Det kändes naturligt att fortsätta. Att jobba tillsammans med ”Krille” och ”Robban” är väldigt roligt och givande, säger Johan som nu närmast laddar för kvartsfinal fyra mot Önnered.

Johan – som efter sin egna långa och framgångsrika karriär och tränarroll i Skövde HF – kom in i IFK i början av den här säsongen.

– Att det gått så bra sportsligt har förstås varit extra roligt.

Ny ung dansk målvakt

Johan understryker det goda samarbetet med Håvard Åsheim och Anton Hagvall.

– Det är två mogna målvakter som kommit långt i karriären, men ändå är målmedvetna och hela tiden vill utvecklas.

Nästa säsong ersätts Anton av den unge danske målvakten Nikolai Kaufmann.

– Det blir förstås spännande men Nikolai verkar absolut verkar medveten om vad som krävs för att ta nya steg i utvecklingen.

Tufft och ovisst

Närmast väntar nu alltså fjärde mötet i kvartsfinalserien mot Önnereds HK. Efter en lång skadeperiod är Håvard nu tillbaka och kan bilda målvaktspar med Anton.

– Att ha två bra målvakter som kan komplettera varandra är givetvis väldigt viktigt, säger Johan inför lördagens möte i Önneredshallen.

-Det kommer säkert att, precis som i de tre första matcherna, bli tufft. Vi har hela tiden varit beredda på att det här skulle bli en lång serie. Samtidigt vet vi att får vi till det så kan vi vinna och bli klara för semifinal på lördag eftermiddag.

Supporterstöd

Liksom i senaste matchen i Önnered får IFK stöd av medresande supportrar.

Start kl 16.00 och matchen visas som vanligt i Handbollsligan live.

Restaurang Valle är IFK Skövde HK:s officiella Handbollsligan Live-partner och har ensamrätt på att sända bortamatcherna i Handbollsligan.
Boka bord på 0500-48 01 75, enklare mat & dryck finns att köpa.Öppnar en timme innan matchstart. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

Text. Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!