Jonas Burud ser fram mot tätt spelprogram

IFK Skövdes högernia Jonas Burud gjorde en mycket bra insats senast mot HF Karlskrona. Åtta mål på nio avslut, flera assists och nästan fem i MEP (mest effective player) bidrog i hög grad till den säkra IFK-segern. På torsdag väntar nästa utmaningen då IF Hallby kommer till Arena Skövde.

 

– Var matchen i förra veckan din hittills bästa i IFK-tröjan?

– Det var en match där det meste stämde offensivt, och det är självfallet något man tar med sig vidare och som ger gott självförtroende. Men jag tycker att det är svårt att jämföra matcher, men denna matchen är uppe bland de bästa i IFK-tröjan.

– Sex raka segrar i ligan. Vad ligger bakom framgången?

– Först och främst hårt arbete. Vi jobbar bra tillsammans, har fokus på arbetsuppgifterna och håller oss till vårt koncept.

– Vad betyder nya tränarparet Krille och Robban för din utveckling?

– Jag tycker om dom och trivs gott med deras träningar. Dom är bra och tydliga i kommunikationen, snabba och duktiga att bygga upp självförtroende. Dom hjälper också till att skruva på de små detaljerna som är så viktiga för att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

– Många matcher den närmaste tiden. Hur ser du på programmet?

– Det roligaste vi gör är att spela matcher. Jag och resten av laget ser verkligen fram mot den kommande perioden. Det är otroligt viktigt att ta en match i taget. Sedan får vi summera upp allt efter sista matchen innan uppehållet.

– Närmast väntar Hallby. Vad kan vi förvänta oss av den matchen?

– Vi kan förvänta oss en tuff och jämn match. Hallby kommer i denna matchen med stor tro att dom kan slå oss – något de också gjorde i motsvarande möte ifjol. Vi måste upp på vår bästa nivå för att vinna denna match. Hallby är ju ett lag som gjort många mål den här säsongen så det gäller för oss att täta igen bakåt.

– Hur viktigt är det med bra tryck från läktarna?

– Bra tryck från läktarna får fram det bästa i oss samtidigt som det gör det lite svårare for motståndarna. Det kan handla om att marginalerna lite oftare gör att det går vår väg – vi vill alltid ha hjälp från läktaren för att vinna matcher.

 

Säkra din favoritplats i Arena Skövde nu, biljett köper du här, ifkskovdehandboll.ebiljett.nu
IFK Skövde HK – IF Hallby, torsdag 30 december 19:00, välkommen från 17:30.

 

\"\"

 

Utfrågare: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!