Jubel efter vinst mot serieledarna

IFK Skövde HK gjorde en mycket stark insats inför storpublik i Arena Skövde. Serieldande IFK Kristianstad besegrades med 27-26 (14-14) och jublet visste inga gränser efter matchen.

Det var förstås nöjda spelare och ledare som mötte både media och supportrar efter matchen. Allra mest hyllades  matchens bäste spelare –åttamålsskytten Victor Ljungquist.

På frågan om han gjorde sitt livs främsta match var svaret lite svävande…

-Men visst var det fantastisk härligt, sa Victor som redan tidigt i matchen gjorde fem mål.

Många leenden

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell  kom till presskonferensen med ett stort leende.

-Att få göra en sådan här insats inför storpubliken är givetvis underbart. Vi vet ju att vi kan prestera bra, men det har ju varit en jobbig tid. Nu måste vi glädja oss åt veckans båda vinster, men det gäller givetvis att ta det här på ett ödmjukt sätt, sa Sigge när han summerade insatsen.

Urstark start

IFK visade sig från början på sin bästa sida. Under första 20 minuterna stämde allt och hemmaledningen var som störst 13-8. Kristianstad avslutade halvleken bäst där 7-6-spel lönade sig och ledde fram till oavgjort i paus.

Även om Kristianstad började andra halvlek med mål blev det snabbt hemmaledning – något som man sedan aldrig släppte. Fyra måls övertag visade anslagstavlan flera gånger, men Kristianstad är förstås alltid ett lag som aldrig ger sig. Mot slutet blev det också spännande, men hemmasegern kunde helt på sin plats bärgas.

Kristianstadstränaren Stian Tönnesen tyckte också att Skövde vann rättvist.

-Om vi tagit en poäng hade det nog kunnat betraktats som ett rån, tyckte Stian och fick medhåll av femmålsskytten Philip Henningsson.

-Vi vet att Skövde alltid är bra och vi har inte lurats av dom haft det lite jobbigt ett tag. Idag var vi absolut inte det bästa laget.

Försvarsspel av hög klass

I Skövde finns det förstås många att hylla en sådan här gång. Försvarsspelet var mycket bra hela tiden med Rex Blom och Markus Sjöbrink som härförare.

Milan Bomastar kom in i målet efter paus och svarade för åtta räddningar och gjorde dessutom ett mål i tom bur. Milan fick också extrapriset efter matchen.

Jonas Samuelsson, Daniel Ekman och Viktor Hallén noterades inte bara för viktiga mål utan välförtjänta höga MEP-poäng. Allra högsta betyget dock till Victor Ljungquist – imponerande 5,8 som most effektiv player.

Matchfakta

Målgörare: IFK Skövde HK: Victor Ljungquist 8, Viktor Hallén 7, Jonas Samuelsson 4, Daniel Ekman 4, Adam Ljungquist 1, Jonas Burud 1, Rex Blom 1 och Milan Bomastar 1.

IFK Kristianstad: Markus Olsson 7, Filip Henningsson 5, Ludvig Åström 4, Emil Frend Öfors 3, Albin Selin 3, Matias Helt Jepsen 2, Anton Halén 1 och Andreas Cederholm 1.

Straffar: Skövde 5, Kristianstad 1. Utvisningar:  Skövde 2, Kristianstad 6.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt.

Matchens lirare: Skövde: Victor Ljungquist, Kristianstad: Markus Olsson. Publiksiffra: 2 285.

Text: Bengt Andersson, foto: Viktor Ljungquist, webb: Annika Andersson och Marcus Dahl

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...