Juniorlaget till semi i Partille cup

IFK Skövdes juniorlag, med spelare födda 2004, tog sig ända till semifinal i Partille Cup – världens största ungdomsturnering i handboll.

– En fin merit att ta med inför den stundande inomhussäongen. Förhoppningsvis växer vi ytterligare med tiden, säger erfarne tränaren Fredrik Sääf.

73 lag från elva länder stod på startlinjen i 18-årsklassen. IFK vann sina åtta första matcher, med en segermarginal på i snitt tio mål, innan Önnered blev för svårt i semifinalen (15-24) inför över 500 åskådare stående i dubbla publikled.

Sääf, som gör sin sjätte säsong som juniortränare, konstaterar vidare:

– Vi ställdes väl på riktigt prov först i kvartsfinalen där vi besegrade Alingsås (16-15). Fast storsegern mot OV Helsingborg i åttondelsfinalen, med 29-16, var ett styrkebesked så långt. Utvecklingen har gått stadigt framåt och vi är såklart nöjda med turneringen. Några spelare har inte kunnat delta på grund av skador och sjukdom och dessutom är hela 2005-årgången, som också blivit juniorer, kvar hemma i Skövde. Men de som varit här har visat gott gry.

Mittsexan och försvarsklippan, Simon Brodow, är inne på samma spår:

– Detta är vårt fjärde Partille Cup med 2004-laget. Vi har aldrig nått så långt tidigare i yngre åldrar. Det här ger mersmak. För oss som varit med ända från bollskolan som 5-6-åringar fram till sistaårsjuniorer är detta också ett socialt minne för livet.

1 071 lag

Årets upplaga, med Heden i Göteborg som centrum för evenemanget, har lockat 1 071 lag från 30 nationer. 18 300 deltagare har spelat 3 750 matcher på 56 planer. Utomhus på mestadels konstgräs i omväxlande regn, solsken, och snålblåst efter två års uppehåll på grund av pandemin.

IFK Skövde har också medverkat med två lag i 2006-kullen och två lag i 2007-generationen. Totalt har den blåvita familjen bestått av drygt 60 spelare, cirka 15 ledare samt massor med föräldrar, syskon och supporters. IFK-lagen har mött motståndare från Brasilien, Danmark, Egypten, Island, Norge, Portugal, Tyskland samt givetvis Sverige.

\"\"

36 matcher för IFK-lagen

Ena 06-laget nådde kvartsfinal i B-slutspelet med Andreas Agerborn (bilden) som ansvarig ledare:

– Surt att ryka i sudden death i kvartsfinalen mot Lugi (14-15). Men vi har delat upp totalt 17 spelare i två lag, det andra nådde A-slutspel, och samtliga har fått mycket speltid.

Mats Ljungquist har tillsammans med sitt ledarteam lotsat 07-orna genom Partille Cup:

– Vi fick spela sex bra matcher med båda lagen. Vi har använt 31 spelare och bytt noga efter klockan enligt Blå Trådens riktlinjer. Spelarna var väl inte helt förberedda att spela handboll eftersom de flesta dubblerar med fotboll under den här årstiden. Men vi har haft skoj, lärt oss mycket genom att uppleva och titta, och inte minst sovit på luftmadrass i fem nätter…

Sammantaget har IFK-familjen sedan i tisdags spelat 36 matcher, vunnit 24 och förlorat tolv.

Partille cup-reportage: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson 

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!