Karlskrona borta inleder tätt program

Torsdagens möte med HF Karlskrona på bortaplan inleder en intensiv matchperiod i Handbollsligan för IFK Skövde HK. Sju matcher väntar innan nyår och EM-uppehållet.

– Det är en viktig del av säsongen som står för dörren. Samtidigt väldigt roligt och vi ska vara laddade till max, säger IFK-tränaren Kristian ”Krille” Svensson.

Först handlar det alltså om ligans nykomling Karlskrona som Krille säger så här om:

– Ett piggt och spännande lag som ser ut att ha bra förutsättningar att förankra sig i ligan. Det ska bli spännande att komma dit. Karlskrona har ju en ny fin hall och publikintresset verkar riktigt bra.

Senast vann Karlskrona borta mot Lugi med hela tio måls marginal. Urus Tomic i målet gjorde som många gånger tidigare en stormatch. Stora profiler är också Olafur Gudmundsson och flitige målskytten Hampus Dahlgren.

 

Fem raka
Efter fem raka segrar är självförtroendet i IFK-truppen givetvis högt. Nu väntar alltså en period där motståndet ligger efter IFK i tabellen.

– Det är dock jämnt i ligan och för oss handlar det om att mentalt vara förberedda varje gång. Låter väl lite tråkigt men vi tar sikte på en match i taget, säger IFK-tränaren.

Senast mot Aranäs var det kanske lite ringrostigt efter långt uppehåll. De viktiga poängen säkrades ändå. Till Karlskrona åker IFK i stort sett med samma lag som senast. Det vill säga utan långtidsskadade Viktor Ljungqvist och Erik Sääf (som båda för övrigt berättar om statusen i senaste IFK-podden, som du lyssnar på här).

 

IFK-podden live från Valle
IFK-podden kommer att sändas LIVE från Restaurang Valle. Det är dags för premiär avseende livesändning av IFK-podden. Du lyssnar på det direktsända avsnittet före matchen kl 18:25-18:55, här via länken IFK-podden LIVE.

 

Här kan matchen ses
Matchstart torsdag kl 19.00. Matchen kan ses via Handbollsligan.Live, alternativt hos vår Handbollsligan Live-partner.

Restaurang Valle är IFK Skövde HK:s officiella Handbollsligan Live-partner och har ensamrätt på att sända bortamatcherna i Handbollsligan.
Boka bord på 0500-48 01 75, enklare mat & dryck finns att köpa.

Öppnar en timme innan matchstart. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

\"\"

Text: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!