Krille inför åttondelsfinalerna

\"\"

Ystads IF väntar för IFK Skövde HK i åttondelsfinalen av ATG Svenska Cupen. Dubbelmöten är det som gäller med start hemma i Arena Skövde på söndag kl 15.00. Vi har ställt några frågor till IFK-tränaren Kristian ”Krille” Svensson.

– Hur viktigt var det att gå vidare från cupens gruppspel?

– Klart att vi ville gå vidare från gruppen, alltid skönt och kunna studsa tillbaka efter matchen mot Amo. Sedan blev det kanske lite onödigt spännande i slutet i Tyresömatchen, men skönt att vi lyckades reda ut situationen.

– Ystads IF blev det i åttondelen. Ett lag ni haft många heta dueller med de senaste säsongerna. Hur ser du på uppgiften?

– Det blir en oerhört svår uppgift, det finns ju en hel del historik mellan lagen nu. Men nu är det en ny säsong och i cup. Men vi skall göra vårt bästa för att presentera oss bättre på hemmaplan än senaste gången vi spelade hemma. Ystad är ett väldigt bra lag, med många duktiga spelare. Har kvar sin stomme från föregående år, bortsett från att man tappat Jonathan Svensson till proffslivet, som man ersatt med Oskar Joelsson, samt en rockad på målvaktsplatsen. Skall bli skoj och få mäta sig med dem.

– Ystad har redan spelat Europaspel. Är det en fördel eller nackdel som du ser det?

Svårt och säga, dom har en bred trupp, och har spelat några tuffa matcher mot ett Bundesligalag. Tror dom har nytta av att hunnit spela två tuffa matcher och därför kanske ligger lite före oss där.

– Vad har varit bäst hos er under försäsongsmatcherna?

– Jag tycker mycket har varit bra, framför allt att vi har kommit vidare i många processer i våra överenskommelser av spel. Att vi har lagt mycket vikt vid det fysiska kommer vi förhoppningsvis få nytta av längre fram. Vi har kontrat mer handbollsmässigt och försökt trycka mer i spelet, det är vi nöjda med.

– Är det enbart bra att få två väldigt tuffa tävlingsmatcher innan ligaspelet drar igång?

– Som spelare spelar man ju hellre matcher än tränar, och det ger oss tränare mer svar på frågor. Så det skall bli bra med två tuffa matcher inför premiären.

– Målsättningen att gå till Final four i cupen står givetvis kvar?

– Vi vill ju vinna varje match som vi spelar, men ibland blir det inte så på grund av olika saker. Men det är klart att vi vill vidare i cupen, fast vi är fullt medvetna om att det kommer bli oerhört tufft!

Frågeställare: Bengt Andersson 
Foto: Viktor Ljungström 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!