Krille och Arrheinus nytt tränarteam i IFK Skövde

Kristian Svensson kommer att bli huvudtränare för IFK Skövde HK:s elitlag. Det är klart sedan IFK Skövde kommit överens med islänningen Jónatan Magnússon om att hans tränaravtal hävs.

-Detta är givetvis en stor utmaning men det ska bli jättekul, säger Krille i en första kommentar.

Till sin hjälp för träningsupplägg och på bänken kommer Kristian att ha Robert Arrhenius – en annan av IFK Skövdes allra största  profiler genom tiderna.

IFK och Jónatan Magnússon har enats om att häva avtalet med tanke på föreningens ekonomiska situation. Meningen var ju annars att islänningen skulle tillträda sin tjänst när säsongen 2023-24 drar igång i andra hälften av juli.

Meriterade

Kristian Svensson torde inte behöva någon närmare presentation. 42-åringen gjorde sina sista aktiva framträdanden i början på den nu avslutande säsongen. ”Krille” har de senaste säsongerna varit assisterande till Henrik Signell. Som aktiv toppar han tillsammans med Rasmus Wremer både antalet spelade matcher och gjorda mål när det gäller såväl ligaspels-, slutspels- som Europacupmatcher.

Kristian har hela tiden haft inriktningen att bli tränare efter den aktiva tiden.

-Nu dök den här chansen upp lite tidigare än tänkt. Att få förtroendet känns mycket bra och vi ska med grabbarna i den ambitiösa gruppen göra något av en omstart, säger Krille.

\"\"

Robert Arrhenius är den IFK-are som har flest landskamper på meritlistan, 192 i A-landslaget. Han har dessutom haft en framgångsrik proffskarriär med spel både i Spanien, Tyskland och Danmark. 44-åringen har också under en period tidigare tillhört ledarteamet för IFK:s elitlag.

-Att få med Robban på den här resan känns mycket bra och en trygghet. Vi känner ju varandra väl och kommer att ha lätt att samarbeta, är kommentaren från IFK Skövdes nye tränare.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!