Krille om säsongsupptakten

IFK Skövde HK har nu dragit igång matchandet för säsongen 2023-24. Starten med matcher varannan dag och vinster mot Alingsås, Karlskrona och Halden gillar förstås nye huvudtränaren Kristian ”Krille” Svensson och hans kollega Robert Arrhenius. Första frågan till Krille är hur han ser på den ganska intensiva matchstarten.

-Vi är givetvis glada. Killarna har krigat på bra och visat härlig attityd. Prestationerna har till och med varit bättre än vad vi kunnat förvänta oss så här tidigt.

-Vad har varit allra bäst?

-Den proffsiga inställningen gillar vi verkligen. Spelmässigt har vi kontrat bra. Kul också att de unga tar för sig och att det mer etablerade tar in de nya i gruppen.

-Vad gäller det att sikta in träningen på i första hand den närmaste tiden?

-Det kommer att bli tuffa tag en bra tid till. Träningsdosen kommer att vara hög. Flås och fys varvas med handboll. Robban och jag har en klar plan hur vi ska ta steg för steg för att bli riktigt stabila i vårt spel. Det finns mycket att jobba med förstås.

\"\"

-Vi som följt matcherna har märkt en fin harmoni i gruppen. Är det något ni jobbat med?

-Ja, för att kunna prestera i en grupp gäller det förstås att trivas. Sedan är det ju en elitverksamhet där det också handlar om att prestera och konkurrera.

-Hur ser programmet ut innan första matchen i ATG Svenska cupen?

-Utöver träningspass väntar en del alternativa aktiviteter. Först blir det en hemlig verksamhet på torsdag eftermiddag. Fredag till lördag väntar ett pass i naturen. Killarna har fått en lista över lämplig klädsel och vad ryggsäckarna ska innehålla. Tror att dom är ganska spända på vad som väntar…

-Matcher då?

– Vi möter Aranäs borta nästa torsdag. Sedan drar ATG Svenska cupen igång med första matchen lördag den 26 augusti (Uppsala borta) följt av Amo hemma (30/8) och Tyresö borta (2/9).

 -Hur ser det ut på skadefronten?

-Några spelare vilade de första matcherna, men förutom långtidsskadade Victor Ljungquist räknar jag med att de flesta snart är tillbaka.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

 

 

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!