Krille ser fram mot sista matchen före jul

Efter en osedvanligt tung period blev det två poäng när IFK Skövde gästade Önnered i söndags. Kristian ”Krille” Svensson – som nu är biträdande tränare till Henrik Signell – ser fram mot måndagsmötet med Alingsås HK hemma i Arena Skövde.

– Vi tar absolut inte för givet att allt löst sig efter en seger. Men det skulle givetvis vara skönt att knipa två poäng mot Alingsås och få fira lite jul, säger Krille och hoppas på bra hjälp från publiken..

– Det betyder så fantastiskt mycket att vi har ett stort stöd från läktarna.

 

Olika förutsättningar

Det är två lag med lite olika förutsättningar som möts på måndag. IFK har haft mer än vecka sedan senaste matchen. I söndags kvalificerade AHK sig till åttondelsfinal i EHF European Cup efter klar seger mot AEK Aten, i onsdags blev det förlust i ligan hemma mot Aranäs och på lördag väntar IFK Kristianstad i ATG Svenska cupen.

– Det är frågan om det täta matchprogrammet hjälper eller stjälper. Vi vet under alla förhållanden att vi måste ge allt för besegra Alingsås, kommenterar Krille och påpekar att AHK har många starka skyttar.

– Mathias Pedersen är väldigt bra och sedan finns ju till exempel mycket hårdskjutande Max Granlund.

Bra vecka

Kristian har alltså avslutat den aktiva karriären.

– Kan erkänna att det kändes lite snopet att sluta i en för laget pressad situation, men samtidigt trivs jag mycket bra att få vara när ”Sigge” och ta del av hans gedigna kunskap.

IFK har haft en bra träningsvecka. Erik Sääf sakandes senast och blir nog inte att räkna med på måndag heller. Några dagar före match ser det för övrigt bra ut i truppen.

Text Bengt Andersson
Foto Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!