Krille tillbaka på bänken

Det är dags för Kristian ”Krille” Svensson att återgå som assisterande tränare i IFK Skövde HK. Läget i truppen är nu sådant att inte IFK-veteranen behövs på planen.

-Det är riktigt att Krille sedan i onsdags återgått till sin tjänst som assisterande tränare till Henrik, kommenterar IFK:s sportchef Ulf Nyström..

Det var efter säsongen 2020-21 som de båda veteranerna Kristian Svensson och Rasmus Wremer deklarerade att det var slutspelat. För Krille väntade istället assisterande rollen till huvudtränaren Henrik Signell.

Ganska snart blev skadesituationen i truppen dock sådan att Krille fick ta på sig tröja 11 igen. Det har blivit flitigt matchande både förra säsongen och den här hösten. Nu är det dock dags för 41-åringen att sluta igen.

Följer planen

Ulf Nyström konstaterar att Krille hjälpt laget på ett väldigt bra sätt under hösten.

-Det är vi verkligen jätteglada med tanke på att Victor Ljungquist och Daniel Ekman varit skadade. Nu är de tillbaka och vi har full trupp inför de avslutande matcherna inför uppehållet.

Nyström understryker också att det inte är någon dramatik i det här.

-Vi följer helt enkelt den plan vi har haft från i somras.

Ledarroll på lördag

Krille kommer alltså att återfinnas på bänken i ledarstaben när IFK möter OV Helsingborg i Arena Skövde på lördag kl 16.00.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!