Krister Billström i stort riksprojekt

Svenska handbollsförbundet vill satsa mer på projektet Hand the Ball. En av dem som ska hjälpa fler att utbildas är IFK Skövde HK:s ungdomsansvarige Krister Billström. I anslutning till VM-finalspelet i handboll kommer flera olika symposier att anordnas. Ett av dem handlar om Hand the Ball och där kommer Krister Billström att finnas på plats i den arbetsgrupp som ska leda verksamheten för ett 40-tal unga ledare från olika handbollsdistrikt runt om i landet.

Fler i rörelse

Hand the Ball går ut på att sätta fler människor i rörelse och engagera många. Kanske främst dem som aldrig tidigare engagerat sig i glädjen över att vara tillsammans med en boll i centrum. Det hela handlar om att tillsammans utveckla kontakt och gruppdynamik kring en boll. Det används en särskild mjuk grön boll i verksamheten. En boll som är mjuk och lätt att greppa och inte hård att bli träffad av.

Glädje med boll

– Vi vänder oss till alla som vill upptäcka glädjen med en boll och komma i rörelse tillsammans med andra, säger Krister. Han berättar att Hand the Ball inte har några begränsningar kring vem som får vara med. Gammal som ung och med vilka olika förutsättningar som helst är välkomna.

– I IFK Skövde har vi prövat på Hand the Ball i anslutning till Matfestivalen i höstas. Det lockade många att pröva på och visade att det är en utmärkt inkörsport i en utveckling av bollar i grupper där bara fantasin sätter gränserna, säger Billström

Utbildningsdagar

Det var handbollsfamiljen Linnéll som introducerade Hand the Ball i Sverige och projektet drivs av Jennie och hennes far Ingemar. De kommer att vara med på symposiet som hålls fredag till söndag och där alltså Skövdes Krister Billström är en av de andra ledarna. Under de tre dagarna kommer deltagarna att varva teori och praktik och syftet är att fler ska kunna utbildas som ledare. Detta med målsättningen kring bollprojektet ska få allt större spridning runt om i landet.

– I Skövde har vi också haft en pröva-på-dag i anslutning till höstlovet och ska också arbeta vidare på det under kommande sportlov, säger Krister Billström som glatt konstaterar att gruppen också får vara med lite vad gäller VM-handboll.  I symposiet ingår att se semifinal på fredag kväll – förhoppningsvis med Sverige som ena parten.

Text: Annika Andersson
Foto: IFK Skövde HK

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!