Kvartsfinal i cupen nästa mål för IFK

Efter första åttondelsfinalen i ATG Svenska Cupen har IFK Skövde fördel inför onsdagens retur mot Ystads IF.

-Vi gjorde en bra match rakt igenom. Nu får vi se hur långt det räcker, men det är förstås skönt att åka till Ystad med en seger och plusmål i bagaget, säger lagkapten Markus Sjöbrink.

31-28 i IFK-favör betyder alltså en tremålsledning när shoot-outs drar igång med tre var för de båda lagen i Ystads Arena.

-Vi funderar väl inte så mycket på detta. Det är en ny match och vi går förstås för att vinna, säger Markus.

Om det skulle vara lika i det sammanlagda målprotokollet efter match två är det shoot-out som gäller och alltså ingen förlängning.

Hammarby först

Hammarby blev första lag som blev klart för kvartsfinal efter att ha tagit in fyramålsförlusten i första mötet med Karlskrona. Seger på måndagskvällen med 38-28.

På tisdagen blev Aranäs, Amo och Kungälv klara för kvartsfinal. Amo besegrade Skånela med 35-29, Aranäs förlorade mot Varberg med 24-27 men hade sex mål till godo från första matchen. Kungälv vann hemma med ett mål och klarade Eskilstuna Guif genom 27-27 i returen. Ett allsvenskt lag slog alltså ut ett ligalag.

I övrigt har från första matcherna Sävehof elva plusmål mot Malmö, Kristianstad åtta plusmål mot Alingsås, Önnered sju plusmål mot Hallby. Returer spelas idag.

Ystads IF-IFK Skövde onsdag kl 19.00. Solidsport sänder matchen.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!