Laddat för stor publikfest

Det har kallats Årets viktigaste match. En härlig publikfest väntas när IFK Skövde och IFK Kristianstad drabbar samman i Arena Skövde på lördag eftermiddag.

Det är säsongens gratismatch och intresset har varit enormt, en bra bit över 2 000 personer lär det under alla förhållanden komma.

– Det är viktigt att vi fyller Arenan. Glädjande nog har en del årskortsinnehavare som av någon anledning inte kan komma lämnat sin biljetter till förfogande. Det betyder så mycket att alla platser är besatta, säger marknadsansvarige Marcus Dahl.

Viktig match
Serieledande IFK Kristianstad får förstås anses som favorit i matchen. Laget har imponerat stort hela säsongen. IFK Skövde kommer dock mycket laddat och vinsten i onsdags mot Redbergslid har betytt mycket efter en period i motvind.

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell var givetvis glad efter segern mot RIK.

– Den betydde förstås mycket. Nu är vi verkligen laddade för lördagen. Det ska bli så häftigt att spela inför en fullsatt arena med stort publikstöd i ryggen. Vi har ju dessutom allt att vinna när ligaledarna står för motståndet, säger IFK-tränaren.

Truppen är beredd. Matchvinnaren Daniel Ekman fick en smäll på vänsterhanden senast, men  det vållar inga problem inför lördagsmatchen.

\"\"

Rosa matchen
Gratismatchen mot IFK Kristianstad är också ”Rosa Matchen”till förmån för kampen mot bröstcancer.

Rosa matchen är initierad av Patrick Ekwall. Patrick är Bröstcancerförbundets ambassadör och kommer också att finnas på plats i Arena Skövde på lördag.

Kampen mot bröstcancer pågår, varje dag, året om och Rosa matchen är ett sätt för idrottsföreningar att kunna bidra. Just denna match kommer IFK Skövde att värma upp i speciella tröjor, med rosa matchen-logga på. Rosa matchen är till minne av Patricks fru Hannah Ekwall som gick bort i bröstcancer för ett år sedan, endast 39 år gammal.

Tröjorna används endast vid denna match. Därefter kommer de att auktioneras ut och hela överskottet går till bröstcancerforskning och stöd till alla som drabbats. Givetvis kommer alla tröjorna att vara signerade av respektive spelare.

\"\"
Det går att
budasin favoritspelares rosa tröja via i Appen“Rosa Matchen” som finns helt kostnadsfritt på Appstore eller Google Play. Budgivningen pågår till kl. 18.00 lördagen den 11 februari.

Ladda hem appen för auktionen:

Appstore:
https://apps.apple.com/se/app/rosa-matchen/id1664726768

Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.wip.event.rosa_matchen

\"\"

Text: Bengt Andersson 
Foto: Viktor Ljungström / Rosa Matchen / Patrick Ekwall (privat)

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!