Lång måltorka när BK föll

Topplaget HK Lidköping blev ett övermäktigt motstånd för unga Blå Kamraterna. En mållös period på hela tolv minuter i mitten på första halvlek blev lagets fall när förlusten skrevs till målrika 38-32 (19-13).

BK hängde med till 6-6. Då drog Lidköping ifrån med sju mål på raken, medan gästerna nollade.
– Efter 6-13 fick vi givetvis jobba i ständig uppförsbacke, konstaterar BK-coachen Jonatan Eriksson. Men all heder åt grabbarna efter den där olyckliga perioden som gav 0-7 i baken.
Vad hände?
– Vi kom till skapliga, ja riktigt bra lägen, men brände tyvärr gång på gång medan Lidköpings större grabbar var betydligt effektivare.

JÄMN ANDRA HALVLEK
Med nästan enbart 17-åringar i laget vägde BK för lätt mot tyngre Lidköping som jagar uppflyttning från div 3 Västra norra. Det fattades både kilon och längd vid en direkt jämförelse.
BK kom så nära som fyra bollar (31-35) mot slutet – och kryssade resultatmässigt under den andra halvleken.
32 mål framåt kan tyckas vara okej, med tanke på tolv mållösa minuter. Men alltså inte tillräckligt den här gången.

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson

MATCHFAKTA
Målskyttar, BK: Jonathan Henriksson 8, Hugo Schönborg 5, Theodor Arrhenius 4, Tage Johansson 4, Victor Lideskär 4, Gustav Schönborg 3, Hugo Johansson 2, Arvid Eriksson 1, Hugo Ottosson 1.

KOMMANDE
Blå Kamraternas nästa match spelas söndagen den 19 februari mot IFK Karlsborg. Avkast kl 14.30hemma i Arena C. Direkt efteråt, kl 16.30, tar HK Skövde emot Örgryte IS i div 2 västra. Ett dubbelevenemang, alltså, och en perfekt möjlighet att titta närmare på hela kullen med spelare företrädesvis födda 2004-05. Väl mött!

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...