Lärorik BK-säsong – och stor hunger!

Blå Kamraterna avslutade seriespelet med förlust.
Nu väntar en lång försäsong.
– Det blir mycket fysträning, lovar Victor Lideskär.

Steget från A-pojkar till att möta mestadels seniorer har varit tufft för spelarna i BK. Avslutningen mot HKC 78 gav lagets tionde förlust på 18 matcher.
12-15 i paus blev till slut 27-33.
– Offensivt har vi gjort mycket mål. Vi har haft svårare att försvara oss av förklarliga skäl, tycker Victor.
Lideskär (bilden) fyllde 17 år så sent som i december. Han går andra året på handbollsgymnasiet tillsammans med åtta lagkompisar i BK.
– Seniorspel kräver mycket mer kraft och fysik. Vi har lärt oss massor under säsongen och vi har mer att lära framöver.

JACK STORE IDOLEN
Victor Lideskär är dessutom något så uppskattat/värdefullt som vänsterhänt högernia. Och har därför en viss Jack Thurin som idol.
– Jag är inte lika lång som Jack. Men jag närmar mig 1.90 meter och ska försöka att växa till mig en bit ytterligare. Och lägga på mig några kilon…
2005-kullen har således ett år kvar som juniorer. Och brinner av iver att nå resultat. Fredagens derby inför relativt stor och högljudd publik i Arena C blev därför ett test på flera plan. Som hettade till rejält emellanåt.
BK-coachen Jonatan Eriksson summerar matchen:
– Vi hade nio mållösa minuter strax före paus där vi åkte dit med 5-0. Det blev en för brant uppförsbacke att hämta ifatt även om vi närmade oss ett tag vid 20-21.
Och säsongen?
– Vi har haft riktigt, riktigt kul och spelarna besitter en stor vilja att förkovra sig. Nu är det bara att fortsätta träna, träna och träna.

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson.
Foto: Viktor Ljungström.

MATCHFAKTA
Målskyttar, Blå Kamraterna: Victor Lideskär 6, Theodor Arrhenius 5 (3), Gustav Schönborg 5, Erik Enell 3, Hugo Johansson 2, Tage Johansson 2, Arvid Svarén 2, Hugo Ottosson 1, Hugo Schönborg 1. Främste målskytt för HKC78 var Henrik Brand med sju.

KOMMANDE
Blå Kamraternas har alltså spelat färdigt för säsongen. Däremot ska HK Skövde matcha flitigt i helgen i division 2 västra. Lördag 11 mars, kl 14.30, tar HK emot HK Backa i Arena C. Redan dagen efter, söndag 12 mars kl 16.00, väntar bortamatch mot Önnerediterna i Göteborg.

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!