Lechte fortsätter och Forsberg slutar

Robert Lechte fortsätter i IFK Skövdes ledarteam med huvudansvar för målvakterna.

-Det kändes naturligt att ta ytterligare ett år. Det finns mycket att utveckla vidare, säger ”Robban” som blir ensam med målvaktscoachandet.

Senaste säsongen har han delat uppdraget med Thomas ”Foppa” Forsberg, som efter närmare fyra år i IFK-staben lämnar klubben.

-Det känns supertrist att ta beslutet, men det funkar helt enkelt inte tidsmässigt, säger Thomas som bor i Stockholm och kommer bland annat att fortsätta med målvaktstränaruppdraget i SHL-laget Skuru IK och det svenska damlandslaget.

En fin resa

”Foppa” understryker att det varit en väldigt fin resa med stark utveckling inom IFK Skövde.

-Under min tid här har ju Marcus Holmén och Håvard Åsheim flyttat till proffslivet och Fabian Norsten fått A-landslagsuppdrag. IFK Skövde är en väldigt proffsig klubb och jag kommer att sakna alla jag fått glädjen att jobba med, säger Thomas.

\"\"

Bra samarbete

IFK:s sportchef Ulf Nyström tycker att det är väldigt glädjande att Robert fortsätter i sin roll som målvakts-coach runt elitlaget.

– Jag hade gärna behållit Thomas också, men hans helhetssituation med både landslagsuppdrag och Skuru gör det inte möjligt, säger Uffe och understryker att det varit ett väldigt bra samarbete mellan Robert och Thomas.

-Det gör att vi kan fortsätta på den inslagna linjen även fortsättningsvis. På det sättet har det varit ett bra år för Robert att få vara ihop med Thomas. Det hoppas jag självklart skall återspegla sig på våra målvakter även fortsättningsvis.

Samma upplägg

Robert Lechte understryker också att samarbete med Forsberg fungerat bra.

-Upplägget kommer att följa i stort på samma sätt, men jag har ju möjlighet till större närvaro. Det känns förstås spännande att fortsätta vara med och utveckla våra målvaktstalanger ytterligare. Detta är en process på både kort och lång sikt, säger Robert

Robert är en av spelarna i IFK med flest matcher bakom sig. Totalt med elit-, slutspels- och europacupspel har det blivit närmare 400 uppgifter i den blåvita tröjan. Dessutom har Robert varit proffs i både Spanien, Tyskland och Norge.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!