Elias mot sina förra lagkamrater

Förre IFK-målvakten, Elias Karlsson (bilden), är laddad och står beredd att stoppa bollar mot sina forna lagkompisar.

Men först ska 20-åringen passa fram till hela sex shoot outs som kan ge hans  Anderstorp en smakstart med 6-0 i ATG Svenska cupens första gruppspelsmatch nu på onsdag.

– Det skulle ge oss en bra medvind och något för IFK att tvingas jobba med…

ASK åkte ur allsvenskan, tog blott elva poäng, och får spela vidare i div 1 södra.

Träningen inleddes först den 1 augusti och mötet med SM-finalisten Skövde är säsongens första match medan gästerna avverkat tre.

– Vi har faktiskt ingen aning om vart vi befinner oss. Men vi har allt att vinna och vill gärna övervinna, säger erfarne tränaren Ulf \”Tubbi\” Sivertsson med bl a tre SM-guld med Drott (ett som spelare) och fem danska mästerskap med Kolding på meritlistan.

ASK har tappat fem etablerade spelare från ifjol och fyllt på med sex yngre. Elias Karlsson är kvar som förstemålvakt.

– Jag hade fyra fina år i Skövde fram till 2021, men konkurrensen blev för tuff med Norsten och Bang. Här får jag spela mycket mer. Och landslagsledningen har inte glömt mig. Jag var med i bruttotruppen till U-EM där Adam (Ljungquist) och William (Elovson) så framgångsrikt representerade IFK.

Förberedda motståndare

ASK kommer till premiärspel från en långhelg i Halmstad med mycket teambuilding och en hel del shoot outs på agendan. Drott, som tränas av Ulf Sivertssons bror Thomas, har sparrat under gemensamma träningar.

ASK-coachen om att möta IFK Skövde:

– Svårast tänkbara motståndare med kvalité på varje position. Jag har exempelvis haft Viktor Hallén (SM-guld 2013) och Markus Sjöbrink under tiden i Drott och vet vilka skickliga spelare vi ställs mot. För oss gäller att hålla nere de tekniska felen och ta tillvara varje målchans. Och ha kul och njuta!

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson. Foto: Viktor Ljungström

FAKTA – gruppspelet.

13 aug: IFK Ystad-Amo 29-27

17 aug: Anderstorp-IFK Skövde.

20 aug: IFK Ystad-Anderstorp.

21 aug: Amo-IFK Skövde.

25 aug: IFK Skövde-IFK Ystad.

27 aug: Anderstorp-Amo

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!