Linus kallad till U 19-landslagsdagar

IFK Skövdes Linus Gustavsson ingår i den trupp på 21 spelare som förbundskaptenen Björn Sätherström kallat till tre träningsdagar i Linköping 4–6 mars.

– Det känns förstås fantastiskt kul, säger Linus och påpekar samtidigt att det nu full fokus på lördagens stora publikmatch mot serieledande IFK Kristianstad.

A-landslaget på plats samtidigt

Herrlandslaget samlas i Linköping den 6 mars för att två dagar senare ta sig an Spanien i EHF Euro Cup. Delvis parallellt med den samlingen, med start den 4 mars och avslut den 6 mars, kommer U19-herrarna också att vara i den östgötska staden.

I förberedelserna för sommarens U19-VM tränas spelarna under ledning av förbundskaptenen Björn Sätherström, samme Sätherström som också är videoanalytiker för herrlandslaget. Önnereds HK är den klubb som har flest uttagna spelare, fyra stycken. Tre av de uttagna kommer från Alingsås HK, medan IK Sävehof och IFK Kristianstad har två representanter vardera.

Följande är kallade:

Målvakter: Emil Holmberg Schatzl, Alingsås HK, Arvid Skoog, Önnereds HK, Arvid Norén, IK Sävehof.
Vänstersex:   Love Sundewall, HK Malmö, Adam Svantesson, Alingsås HK, Noah Martinsson, IFK Kristianstad.
Högersex:  Rasmus Lenzi, Önnereds HK, Agust Svensson, HK Aranäs, Oskar Andreasson, Täby HBK.
Mittsex:  Theodor Uliana, AIK, Marcus Björkman, Redbergslids IK, Rasmus Thomsen, Önnereds HK.
Vänster- och mittnio: Axel Månsson, Lugi HF, Pelle Segertoft, Önnereds HK, Noel Brattnäs, Hammarby IF, Alex Andersson, HK Silwing/Troja, Albin Hägglund Junler, Alingsås HK, Sebastian Durlanu, IK Sävehof.
Högernio: Linus Gustavsson, IFK Skövde, Elias Lundstad, Önnereds HK, Isaac Biel, IFK Kristianstad.

Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!