Linus redo för den stora finalen!

Sverige är i final i Europamästerskapet för U 18 i Montenegro. IFK Skövdes Linus Gustavsson har verkligen spelat en av huvudrollerna på vägen till söndagens final mot Spanien.

-EM har varit nästan overkligt så här långt. Det här kunde jag verkligen inte tro inför mästerskapet, säger Linus ödmjukt dagen före den stora finalen.

I både sista gruppspelsmatchen mot Norge och fredagens semifinal mot Ungern bidrog Linus mycket starkt till de svenska segrarna. Han gjorde sex mål i båda matcherna (bilden från mötet med Ungern där Linus gör ett av sina mål) och dessutom en rad fina framspelningar. Matchens lirare blev titeln mot Norge.

-I flera matcher har ni vänt halvtidsunderläge till segrar. Har du någon förklaring till det?

-Vi är ett riktigt gott gäng som hjälper varandra i alla lägen. Det betyder så mycket.

-Och du vågar sätta bollarna även när det är som mest spännande och avgörande?

-Jag försöker bara i alla lägen göra det som känns bäst och det jag behärskar mest.

Lugnt dagen före

Lördagen ägnar de svenska killarna åt lite lugn uppladdning. På dagen står bland annat frågesport på programmet och på kvällen väntar lite lätt träning.

För tredje gången på kort tid väntar nu Spanien. I förturneringen i Norge blev det oavgjort, medan Spanien vann i gruppspelsmötet.

-Nu är vi verkligen revanschsugna. Vi borde vid det här laget veta hur vi ska möta spanjorerna, säger Linus som uppskattar det stora förtroende han fått från ledningen hittills i EM och hoppas givetvis på mycket speltid även i finalen.

-Det vi lovat varandra är att kriga och ge allt in i det sista!

Avkast söndag kl 17.30 och matchen kan ses via EHFTV.

Text: Bengt Andersson

 

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!