Lyssna på och mingla med IFK:s kvalhjältar

\"\"

 

Det finns goda skäl att komma i tid till Arenan inför västgötaderbyt mot IK Sävehof nu på fredag 6 oktober.
Då har du chansen att lyssna på, och snacka med, flera av IFK:s kvalhjältar från 1990 samt många av de spelare som medverkade under klubbens fem första år i elitserien.

 

– En nostalgikväll värd namnet. Vi blir upp mot 35 stycken som var med då det begav sig och nu samlas igen, berättar Robert Elovson, målvakt och lagkapten i kvalgänget.

Det var den 22 april 1990 som IFK Skövde nådde högsta serien för första gången. Och, fantastiskt nog, fortfarande är kvar i eliten för 34:e året. Något som endast fredagens motståndare, IK Sävehof, mäktat med i rak följd av säsongens motståndare i Handbollsligan.

IFK-veteranerna kommer att finnas på Blå Torget i Arenan från kl 18.15 då det blandas intervjuer från scenen med möjlighet till mingel för de supportrar som önskar fram till avkast kl 19 samt i pausen.

\"\"

Joakim Damm, Geza Böröcz, Magnus Frisk, Johan Gustafsson, Anders Larsson, Erik Kjörling, Lars Ljungkvist, Mats Ljungquist, Mikael Persson, Henrik Schneider Tomas Uhlander, och Klas Wahlström är några av kvalhjältarna som kommer på fredag. Liksom ledartrojkan Gunnar Blombäck, Gösta Hermansson och Håkan Andersson förstås.

Tyvärr frånvarande Jerker Nyman hälsar till allihop, både lagkompisar och fans, genom IFK:s sociala medier:
– Ber om ursäkt för min utevaro. Befinner mig i Spanien på en resa bokad för längesen. Att missa detta tillfälle känns väldigt, väldigt surt, suckar den tuffe mittsexan (kvalhjälte samt senare 192 elitseriematcher).

När det sedan blev spel i elitserien fylldes kadern av profiler på; med exempelvis Inge Johansson, Stefan Andersson, Micael Schjölin, samt ungtuppar som Jonas Gustafsson, Andreas Agerborn, Marcus Lindblad, Johan Green m.fl.
Samtliga är anmälda…så kom i tid du också!

 

\"\"


Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson

Foto: IFK Skövde HK

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!