Målrikt när sjunde raka segern kom mot Hallby

Segersviten håller i sig. IFK Skövde HK tog sjunde raka ligasegern när Hallby gästade Arena Skövde på torsdagskvällen. Den målrika tillställningen slutade 34-28 ( 18-17) sedan IFK varit i ledningen från start till mål.

Trots snabbt tre måls överläge för IFK kom det aldrig något riktigt ryck i första halvlek. Pausledningen var bara 18-17  sedan anfallsspelet varit klart bättre än försvarens insats i båda lagen.

Efter paus gjorde IFK snabbt fyra mål samtidigt som Anton Hagvall spikade igen. Hallby närmade sig vid några tillfällen, men med tio minuter kvar att spela var det hela åtta mål plus för IFK. Lite spänning presenterades ändå efter fyra Hallbymål, men IFK-segern var egentligen aldrig hotad i slutskedet.

\"\"

Många plusbetyg

Det finns också många i hemmalaget som är värda att lyfta fram lite extra. Daniel Ekman har varit lysande i många matcher i rad och fick återigen helt korrekt prisas som matchens lirare. För även om Daniel fick ta emot en del riktigt tuffa smällar stod han upp och gjorde sju mål.

Adam Ljungquist spelade också en stor roll och fick även han pris efter matchen. Nu när inte bara William Elovson, Erik Sääf utan även Viktor Hallén saknades, fick många dra stora lass. Herman Dyberg ersatte Hallén med den äran. Jesper Jensen gjorde också några fina mål och matchens kanske gladaste målskytt var nog ändå Theodor Lindahl som svarade för sitt livs första ligamål. Vi får inte glömma Jonas samuelsson sedvanliga målfabrikation.

Två röda kort

Om IFK är inne i en positiv matchperiod har Hallby det tuffare. Det blev inte bättre efter denna match då både Martin Mårtensson och Sebastian Mossestad ådrog sig röda kort. Lagets bäste var förre IFK-spelare Hampus Söderman.

Matchfakta:

IFK Skövde HK: Daniel Ekman 7, Jonas Samuelsson 7, Adam Ljungquist 5, Jonas Burud 5, Herman Dyberg 3, Jesper Jensen 2, Linus Gustavsson 2, Isak Borg 1, Marcus Sjöbrink 1 och Theodor Lindahl 1.
iF Hallby HK: Hampus Söderman 6, Charles Hugoson 6, Albin Broman 6, Ludvig Högberg 5, Olle Ek 2, Sebastian Mossestad 1, Martin Mårtensson 1 och Andreas Söderman 1.

Matchens lirare: Hallby: Hampus Söderman. Skövde: Daniel Ekman. Maxipriset: Adam Ljungquist.

Utvisningar: Skövde 4, Hallby 4 varav två rött kort. Straffar: Skövde 4, Hallby 3.

Domare: Hans Lejon och Erik Nielsen. Publik: 1512

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström