Många landslagsmål från Linus

Även om U 19-VM inte blev riktigt vad det svenska laget förväntat sig kan IFK Skövdes högernia Linus Gustavsson se tillbaka på ett par fina veckor i Kroatien. Det har blivit mycket speltid och många mål från Linus. Totalt inte mindre än 39 mål!

-Det har förstås varit lärorikt och givande. Jag har lärt mig mycket under den här tiden i U 19-landslaget, säger Linus när det nu är dags att åka hem till Sverige.

Sverige hade en klar målsättning att gå vidare från det inledande gruppspelet. Efter oavgjort mot Iran, förlust mot Färöarna och storvinst mot Burundi blev det spel i President´s cup istället för chans till VM-medaljer.

-Vi var givetvis besvikna över att inte kunna avancera. Marginalerna var inte på vår sida helt enkelt. Vi förlorade faktiskt bara en enda match under hela tiden, är Linus sammanfattning.

Efter gruppspelet har det blivit matcher med storsegrar mot Argentina, USA och Island. På fredagskvällen var det Marocko som stod för motståndet i en match som gällde platserna 7-18 i VM-rankningen.

\"\"

Många mål av Linus

Så här har det sett ut under VM-veckorna för Sverige: Iran 26-26 (3 mål av Linus), Burundi 62-16 (8 mål av Linus), Färöarna 31-34 ( 2 mål av Linus), Argentina 42-29 ( 6 mål av Linus), USA 50-17 (9 mål och Matchens lirare för Linus), Island 41-36 (6 mål av Linus) samt Marocko 47-20 (5 mål av Linus).

I sista matchen gjorde Linus åter en stark insats. Det byttes runt mycket och Linus spelade halva tiden ungefär och gjorde ändå fem mål.

\"\"

Efter en lite olycklig inledning gjorde det svenska U 19-landslaget med Linus Gustavsson många fina matcher med storsegrar som följd.

Bättre och bättre

-Jag försökt ta för mig så mycket det varit möjligt. Vi har ju alla jobbat för att revanschera oss för missen i gruppen. Jag tycker också att vi blev bättre och bättre, säger Linus som givetvis var glad över den digra målskörden.

-Det är ju alltid kul att göra mål, säger han med ett leende.

Även om det varit en stor upplevelse ser Linus nu fram mot att komma hem och tillbaka till vardagen.

-Att få stråla samman med klubbkompisarna igen är givetvis något man väntar på nu.

Text: Bengt Andersson Foto: Christer Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!