Många toppar vid härlig IFK-vinst

IFK Skövde HK kom snabbt tillbaka på vinnarspåret. Onsdagsdrabbningen i Jönköping mot IF Hallby HK vanns av IFK med säkra 37-30 (17-16).

Första halvlek blev jämn och målrik. IFK:s anfallsspel fungerade bra med många snabba avslut. Försvarsspelet var dock lite för glest och Hallby hängde med i protokollet. Andra halvlek började gästerna klart bäst och inte minst Daniel Ekman såg till att gästerna kom upp en större ledning. Fyra plusmål efter en kvart och sedan var egentligen aldrig Hallby nära att hota. När sedan Markus Stegefelt – IFK-spelare för sju år sedan och nu hemvändare från Tyskland till Hallby – fick direkt rött kort var matchen definitivt avgjord.

Många toppar

Det fanns många riktigt bra IFK-spelare denna kväll. Adam Ljungquist fick priset som den bäste. Viktor Hallén gjorde sin bästa match på länge och var strålande med nio mål. Daniel Ekman i framför allt andra halvlek måste också nämnas. Kul var också att se Jesper Jensen och Linus Gustavsson som båda tog förtroende med gott om speltid på bästa sätt. Anton Hagvalls andra halvlek med ett mål som följd är också värd att nämnas.

I Hallby var Hampus Söderman – även han några säsonger i IFK – bäst. Målvakten Linus Karlsson gjorde också många starka räddningar.

Matchfakta

Målskyttar IFK Skövde: Viktor Hallén 9, Adam Ljungquist 8, Daniel Ekman 7, Jonas Samuelsson 6, Linus Gustavsson 3, Jesper Jensen 2, Markus Sjöbrink och Anton Hgvall 1 var.

IF Hallby HK: Hampus Söderman 9, Roi Ellefensen A Skipagotur 5, Olle Ek 4, Ludvig Högberg 3, Albin Broman 3, Martin Mårtensson 2, Charles Hugoson 2, Andreas Söderman 2.

Utvisningar: Skövde: 2, Hallby 5(varav ett rött kort).

Domare: Mikael Holm och Mattias Fält. Publik 1 509.

Årets sista match spelas redan på fredag 29 december hemma i Arena Skövde mot Eskilstuna Guif.

Text: Bengt Andersson