MAXIMALT RAFFEL NÄR IFK TOG FÖRSTA KVARTSFINALEN

#18 Daniel Ekman, Foto: Viktor Ljungström

När tre sekunder återstod avgjorde IFK Skövdes Daniel Ekman första kvartsfinalen mot Önnereds HK. 28-27 (13-16) skrevs segersiffrorna till efter en både tuff och dramatisk tillställning. Redan på söndag är det dags för nästa möte då Arena Skövde byts mot Önneredshallen.

IFK startade bäst, men efter en kvart tog Önnered ledningen för första gången. Andra kvarten blev också jämn, men ÖHK kunde gå till tremålsledning efter en bra avslutning.

Andra takter efter paus

Första halvlek hade mycket mer att önska ur hemmasynpunkt. Starten av den andra blev därför mycket viktig och redan efter drygt sex minuter hade IFK vänt till ledning 19-18, bland annat genom två mål av William Elovson i tom Önneredskasse.

Gästerna gav sig dock aldrig. IFK kostade på sig totalt tre straffmissar och fick rött kort på Markus Sjöbrink när kvarten av andra var spelad. Sista delen blev också oerhört jämn och spännande. Önnered ledde med 26-25, Jonas Burud kvitterade och William Elovsson gav IFK ledningen innan det åter var lika på anslagstavlan. IFK tog time out när halvminuten återstod och Daniel Ekman kunde sätta 28-27 i det absoluta slutskedet. För andra matchen i rad i Arenan kom alltså avgörandet med matchens sista skott.

Två giganter

Alla kämpade förstås men stundtals brast det. Två stora segerorganisatörer fanns dock. Efter en lite trevande start steg William Elovson fram, dominerade och blev matchens bäste målskytt med sina åtta fullträffar. Daniel Ekman blev matchhjälte och var hela tiden den som styrde och ställde IFK-spelet. Anton Hagvall kom upp i tio räddningar, några riktigt viktiga i andra halvlek.

Ehn tillbaka

I Önnered var mångårige Skövdespellaren Alfred Ehn tillbaka efter skada och var den som förtjänar högst betyg hos gästerna även om Hugo Forsberg fick priset.

Mycket återstår…

Redan på söndag är det alltså dags för kvartsfinal 2. Nästa onsdag är det IFK som har hemmaplan.  Räkna med många hårda tag innan semifinallaget är korat. Det är bara att hoppas att nästa domarpar kan styra upp det på ett bättre sätt än vad som gjordes denna kväll.

Matchfakta

IFK Skövde HK: William Elovson 8, Daniel Ekman 7, Jonas Samuelsson 4, Viktor Hallén 3, Adam Ljungquist 3, Jonas Burud 2 och Erik Sääf 1. Önnereds HK: Andreas Johann Nielsen 5, Måns Fredriksson 5, Alfred Ehn 5, Pontus Zetterman 4, Anton Blickhammar 2, Hugo Forsberg 2, Markus Norrbrink 2, Pelle Segertoft 1 och William Bengtsson 1.
Utvisningar: Skövde 6 varav 1 direktrött kort. Önnered: 6.

Straffar Skövde: 5. Önnered 2.

Domare: Martin Gomér och Johan Gomér.

Publik: 1  534. Matchens lirare: Skövde William Elovson, ICA-Maxipriset Daniel Ekman. Önnered: Hugo Forsberg.

Text: Bengt Andersson foto: Viktor Ljungström