Milan Bomastar från Serbien ny IFK-målvakt

IFK Skövde HK har signerat ett ettårsavtal med Milan Bomastar från Serbien. Milan är en 23-årig målvakt som närmast kommer från spanska Adémar Leon.

– Jag ser fram mot att komma till Sverige och en toppklubb i den svenska ligan, säger Milan som ankommer till Skövde redan i denna vecka.

Han ersätter alltså Fabian Norsten, som flyttat till Tyskland och Bundesligalaget VfL Gummersbach.

När det blev klart att kontraktet med Fabian skulle avslutas har det arbetats intensivt med frågan, berättar IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström.

– Framför allt har intentionen varit att vi inte ska göra avkall på våra sportsliga ambitioner för laget och klubben. Vi har ett ansvar mot våra spelare såväl som mot våra supportrar och sponsorer och inte minst Skövde stad, säger Nyström.

Det har funnits intresse för Fabian Norsten under en längre tid.

– Det är inte är konstigt med tanke på den målvakt han utvecklats till. Bra spelare har en tendens att locka till sig intresse. Det är en del av verkligheten. Spelare kommer och går, kommenterar Ulf Nyström.

Därför var det viktigt att inte släppa iväg Fabian förrän en lösning varit på plats.

Landslagsmeriterad

Nu är det alltså klart med Milan Bomastar, meriterad från det serbiska landslaget och spel i den spanska ligan.

– Det är en lösning som vi arbetat med en tid och som vi av lyckliga omständigheter har lyckats ro i hamn. Milan är precis som Fabbe en spelare med framtiden för sig, säger Ulf Nyström.

– Det är en lösning som passar oss väldigt bra i den här situationen skulle jag säga, kommenterar sportchef Nyström.

Milan deltog i vinterns EM i det serbiska landslaget och spelade i matchen mot Ukraina. Han har den senaste säsongen spelat i spanska Adémar Leon. Han är  en målvakt som är drygt två meter lång.

Liknande lösning som efter Stranden

Detta kan liknas vid det upplägg som klubben gjorde när Kristian Stranden mitt i säsongen för något år sedan flyttade till Danmark. Den gången togs Bjarni Valdimarsson in i laget – en lösning som visade sig mycket lyckad.

Text: Bengt Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!