Milan jublar – IFK numret större

Det var match i sju minuter. Sedan sprang IFK Skövde ifrån Redbergslids IK till storseger mot tabelljumbon. Det blev till slut 38–24 (18–8). Gästande Redbergslid ledde med 4–3 efter sex minuters spel i måndagskvällens möte i Arena Skövde.

Sex minuter senare hade IFK gjort sex raka mål fram till ledning 9–4, bland annat genom tre kontringsmål i snabb följd av tre olika spelare.

Också nye målvakten Milan Bomastar fick briljera när han med en benparad räddade William Höghielms skott på linjen. Bollen? Den hamnade hos Bjarni Valdimarsson som fixade 11–5 i tomt mål.

Publiken, 1 272 personer, fick se ytterligare en elegant benparad av Bomastar några minuter senare då han räddade en straff.

Men många mållösa hemmaminuter gjorde att göteborgarna kröp närmare.

Ledningen 11–5 efter knappa kvarten hämtades sakta in till bara tre mål utan att gästerna på något sätt övertygade.

Det tog åtta minuter innan lagkapten Fredrik Mossestad från sin högerkant bröt måltorkan fram till 12–8. Och det hann bli sex mål till innan pausvilan där det sista kanske blev det mest minnesvärda. IFK-målvakten, som var briljant, såg att RIK-målet var tomt. Bollen den rullade i princip från halva planen…

Ren defilering…

Redbergslid inledde den andra halvleken bäst och efter tio minuters spel ledde RIK halvleken med 7–6. Några minuter senare hade IFK vänt ”halvleken”.

Och den andra halvleken handlade mer om ren defilering även om vi fick se en hel del fina avslut och målvaktsräddningar.

Sägas ska att RIK inte alls höll måttet. Och inte blev det bättre att lämna målet tomt för att spela med extra utespelare mot snabba Skövdeomställningar.

Hallén med nytt kontrakt

Viktor Hallén, som signerade en kontraktsförlängning innan matchen, tackade för förtroendet med att sätta knorr på matchen med att göra kant-, kontrings- och straffmål på ett nästintill felfritt sätt och Hallén var förstås en av matchens förgrundsfigurer tillsammans med serbiske målvakten Milan Bomastar. Dessa utsågs till bästa hemmaspelare.

– En jättebra insats. Vi bytte runt och det är viktigt att ha många spelare i matchtempo, säger niomålsskytten Hallén.

Bomastar fick förtroende från start.

– Jag kom in sent i laget och missade en del i säsongsupptakten. Vi började bra och hade en bra defensiv. Det var kul att spela inför fansen, säger serben.

Stark defensiv avgjorde

Den starka defensiven lade också grunden till segern.

– Vi pratade innan om att vi ville kontra mycket och ofta. Vi var aggressiva i försvarsspelet och det bäddade för detta. Det var roligt för Milan som bara blivit bättre och bättre. I dag fick han visa det på match också, säger IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

Pris till bästa spelare i RIK gick till åttamålsskytten Anton Schultze.

Tisdag 1 november väntar Eskilstuna Guif på bortaplan. Två dagar senare är det dags för nästa hemmamatch då Hallby gästar Arena Skövde.

Noterbart var att kvitteringsmålet till 1–1 i matchinledningen var mål nummer ett hundra i IFK för Rex Blom.

Matchfakta

IFK Skövde–Redbergslids IK 38–24 (18–8)

Målen, IFK: Viktor Hallén 9, Bjarni Valdimarsson 6, Fredrik Mossestad 6, Jonas Samuelsson 4, Victor Siem 2, Adam Ljungquist 2, Jesper Jensen 2, Rex Blom 2, Markus Sjöbrink 1, William Elovsson 1, Kristian Svensson 1, Linus Gustavsson 1, Milan Bomastar 1.

RIK: Anton Schultze 8, Oskar Joelsson 4, William Höghielm 3, Anton Gustafsson 2, Marko Lasica 2, Carl Hamberg 2, Szymon Dzialakiewicz 2, Ludvig Högberg 1.

Utvisningar, IFK: 2×2 min. RIK: 7×2 min.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt

Publik: 1 271 personer.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...