NATTSVART IFK-KVÄLL I ALINGSÅS

Söndagskvällen i Estrad Arena i Alingsås blev ingen rolig tillställning för IFK Skövde. Alingsås stod som klar segrare med 27-21 (13-11) och två IFK-spelare drabbades av rött kort.
Frånsett en ledning med 3-2 i inledningen var det Alingsås som var i förarsätet hela matchen. AHK gick ut hårt från början och första halvlek blev mycket irriterad och grinig där domarparet inte heller lyckades få det hela på rätt nivå.

Ladda om
Daniel Ekman fick rött kort efter knappt 20 spelade minuter och det bidrog förstås till frustrationen, Inte mindre än nio tekniska fel i första halvlek talar också sitt tydliga språk. När hemmaledningen knappades in till 13-11 efter tre avslutande raka IFK-mål gavs ändå lite hopp. Inledningen efter paus blev dock hemmalagets och sedan var det aldrig riktigt spännande. Mot slutet fick även Rex Blom rött kort efter tre tvåminutare.
William Elovson fick pris som bäste IFK-are. Jonas Samuelsson var återigen målbäst. Ingen skugga ska heller falla på Anton Hagvall i målet.
Nu väntar uppehåll till 21 mars och därefter är det tre seriematcher kvar; Önnered, Malmö och Lugi.

Alingsås har haft problem på bortaplan den här säsongen, men hemma i Arena har AHK varit desto lyckosammare. Nu ser slutsspelplatsen ut att kunna säkras i de sista tre omgångarna. Johan Nilsson är förstås oerhört viktig för sitt lag. Pris till bäste hemmaspelare gick till Jacob Lundahl.

Matchfakta
Målgörare, Alingsås HK: Max Granlund 8, Johan Nilsson 5, Benjamin Helander 4, Alexander Regan 4, Fredrik Hellgren 3, Rasmus Thorbjörnsson 3.

IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 7, William Elovson 6, Daniel Ekman 2, Viktor Hallén 2, Jesper Jensen 2, Marcus Sjöbrink 1 och Adam Ljungquist 1.

Utvisningar: Alingsås 6. Skövde 5 varav två rött kort. Straffar Alingsås 4. Skövde 3.

Matchens lirare: Alingsås Jacob Lundahl, Skövde William Elovson.

Domare: Andreas Isén och Johan Markeby-Redén.