Nu ser Linus fram mot VM

Autografskrivande väntade IFK Skövdes U 19-landslagsman Linus Gustavsson efter veckans tre landskamper. Scandinavien Open i Lindesberg blev väl annars ingen fullträff för det svenska U 19-landslaget. Seger i avslutningsmatchen mot Norge med 37-32 gav dock Linus och hans blågula lagkamrater hopp inför kommande VM.

-Matchen mot Norge var absolut ett steg framåt och nu kan vi definitivt gå in i mästerskapet med en skönare känsla, säger Linus på väg hem för några dagar i Skövde.

En seger – två förluster

Sverige inledde i måndags med att möta ett mycket bra Danmark. Danskarna vann med klara 38-30. På tisdagen väntade Egypten och där skrevs siffrorna till 28-24 i Egyptens fördel.

Vid lunchtid onsdag avslutades cupen med möte mot  Norge – som också förlorat mot både Danmark och Egypten.

-Då blev både anfalls- och försvarsspelet bättre och vi kunde ta en ganska säker seger, summerar Linus.

”Hyfsat nöjd”

Förbundskapten Björn Sätherström har förstås låtit alla spelare få spela i perioder under de här matcherna. Linus har fått gott om speltid och visat bra takter.

-Jag är väl hyfsat nöjd med insatsen. Sedan är det bra att vi har att jobba med inför VM, säger Linus som blev målskytt ii alla tre matcherna.

Scandinavien Open vanns av Danmark efter finalseger mot Egypten tidigt på onsdagen.

VM i Kroatien

Truppen samlas nu på söndag i Malmö för avresa till Kroatien på tisdag. Mästerskapet avgörs 2-13 augusti och i Sveriges inledande gruppspel väntar Färöarna, Iran och Burundi.

Text: Bengt Andersson Foto: Jonny Gustavsson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!