Nytt kontrakt för Victor Ljungquist

Victor Ljungquist förlänger med sin moderklubb IFK Skövde HK och har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. Signeringen skedde med sportchef Ulf Nyström före måndagens match IFK-Alingsås.

– Det känns skönt att ha de närmaste årens handbollsframtid klar, säger Victor som nyss kommit tillbaka efter en lång skadefrånvaro.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström tycker självfallet att det är glädjande att en av de egna spelarna väljer att förlänga sitt avtal.

– Victor, som äntligen är tillbaka på banan, har oerhört mycket ogjort på en handbollsplan. Det blir spännande att följa hans fortsatta framfart i den blåvita tröjan ytterligare två år. Victor har ju med sina handbollskunskaper väldigt mycket att tillföra vårt lag med sitt dynamiska  försvarsspel i kombination med sin explosivitet och irrationella duellspel framåt. De är helt enkelt en bra blåvit dag, konstaterar sportchefen.

13 månaders rehab

I november förra året opererade Victor korsbandet. Efter 13 månaders rehab var det dags för comeback när IFK mötte Önnered hemma för några veckor sedan.

– Det är givetvis skönt att komma igång med spel igen, men det känns verkligen att det är stor skillnad på träning och match. Nu gäller det att ha respekt för att det tar en tid att komma tillbaka fullt ut. Det känns ändå bättre och bättre, säger Victor som nyligen fyllde 22 år.

Trots sin ungdom och två skadeperioder har Victor spelat 80-talet ligamatcher med över 150 mål. 17 slutspelsmatcher har det också blivit.

Parallellt med handbollen utbildar sig Victor till mäklare via Länsförsäkringar där han också jobbar på deras fastighetsmäkleri.

– Det är ett bra tillfälle att få in en fot i yrkeslivet, konstaterar Victor.

Bröderna tillsammans

Nyligen skrev Victors bror Adam på ett nytt kontakt med IFK. Det blir alltså minst några år till som den blåvita Skövdeklubben har glädjen att ha bröderna Ljungquist i truppen.

Text Bengt Andersson  Foto Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!