OAVGJORT I OMSTARTEN AV LIGAN

Trots ledning med tre mål i paus och med fyra (19-15) tio minuter in i andra halvlek fick IFK Skövde HK nöja sig med oavgjort 22-22 borta mot HK Aranäs i omstarten av Handbollsligan på onsdagskvällen.
IFK kom till spel utan Jonas Samuelsson, Håvard Åsheim och Adam Ljungquist. Däremot var William Elovson och Erik Sääf åter på plats efter långa skadeperioder.
Första halvlek var länge ganska jämn, men med en bra avslutning kunde gästerna ha 15-12 i paus. Ledningen ökades alltså på, men efter tio mållösa minuter kom Aranäs allt närmare. IFK-ledningen med 22-20 med mindre än fem minuter kvar räckte dock inte, bland annat blev mål av Linus Gustavsson bortblåst. Domarparet Gedda-Lindbratt hittade flera diskutabla saker, vilket medförde att IFK-tränaren Kristian Svensson fick två minuter i ett känsligt läge av matchen.

Målvakternas match
Att det varit ett längre uppehåll bidrog säkert till att detta inte blev någon stormatch. Anton Hagvall gjorde framför allt i andra halvlek ett antal kvalificerade räddningar. Framåt var Viktor Hallén den vassaste. Ingen torde dock ha varit helt nöjd med insatsen mot seriens sista lag.
Aranäsmålvakten Patrick Bols hade hela 14 räddningar och var klart bäst i laget tillsammans med Robert Ladan.

Närmast väntar nu Ystads IF i Arena Skövde på söndag (kl 15.00). Ett Ystads IF som vann stort mot Karlskrona.

Matchfakta:
Målgörare: IFK Skövde HK: Viktor Hallén 6, Daniel Ekman 5, Jonas Burud 3, William Elovson 2, Linus Gustavsson 2, Isak Borg 2, Herman Dyberg 1 och Jesper Jensen 1.

HK Aranäs: Robert Ladan 7, Mikkel Junggaard Bock Jörgensen 4, Viktor Rohdin 3, Rasmus Nyman 2, Morten Pedersen 2, Oscar Lindqvist 1, Joseph Helgesson 1 August Svensson 1 och Petter Donaldson 1.

Utvisningar: Skövde 4, Aranäs 3. Straffar Skövde 2, Aranäs 1.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindebratt.

Matchens lirare: Skövde: Anton Hagvall, Aranäs: Patrick Bols.