Parahandboll igång i Skövde

Nu har Skövde United Handball kommit igång på allvar. Förra säsongen genomfördes ett antal prova-på-tillfällen i parahandboll – så kallad gåendehandboll – där deltagarna har intellektuella funktionsvariationer.

Efter de lyckade provomgångarna har nu fyra handbollsklubbar i Skövderegionen beslutat att satsa på parahandboll fullt ut denna säsong. De fyra klubbar som deltar är IFK Skövde HK, HK Country, Skövde HF och HP Skövde. För IFK:s del är Mikael ”Smule” Samuelsson ansvarig och han berättar så här:

– Vi har startat upp höstsäsongen och har nu mellan 10 och 15 aktiva spelare som har träning varje tisdagskväll. Vi kommer sedan ha ett sammandrag med Sävehof och Alingsås en helg i oktober. Det är något som hela gänget ser fram mot.

Parahandboll är indelat i två grupper. Förutom gåendehandboll finns en variant som kallas ”rulle” rullstolshandboll.

– Vi har inte fått kontakt med fler än tre-fyra intresserade av ”rulle” men kommer under kommande säsong att ha några prova-på-träffar för de som vill spela handboll sittande. Kanske finns det fler som kan vara intresserade, säger Smule.

I gåendehandbollsgruppen är entusiasmen stor och där finns deltagare från tolv och upp till 30-årsåldern. Alla – oavsett funktionsvariation – är välkomna och entusiasmen är stor.

– Det finns planer på att vi kanske ska kunna få till några matcher i Arena Skövde i samband med Skadevi Cup i höst. Det vore roligt och viktigt för vår grupp att få visa upp sig, säger Smule.

Text: Annika Andersson       Foto: Mikael ”Smule” Samuelsson

\"\"

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!