Party och fredagsmys på samma gång

Två av handbollsligans mest etablerade föreningar möts på planen. Legendarer och pionjärer strålar samman på läktarna och på Blå Torget. Det är upplagt för fest i Arenan ikväll. Det är bara att hoppas att det blir glädje både på IFK:s bänk och på planen…
Vad Sävehof går för som rival och motståndare vet vi sedan gammalt. IFK och gästerna från Partille har mötts vid åtskilliga tillfällen genom åren. Bland annat i SM-final 2005 och 2021.
Ja, i högsta ligan, faktiskt ända sedan 1990 då IFK Skövde gick upp. Sävehof tog sig till dåvarande elitserien tre år tidigare – och just dessa klubbar är idag de två som tillhört högsta ligan längst i oavbruten följd; för 34:e respektive 37:e säsongen.
Därav också kvällens nostalgitema, med klassiskt besök av IFK:s kvallag från säsongen 1989/1990 samt flera av de spelare som medverkade under de första fem säsongerna i handbollens finrum. Idel ädel pionjärer och legender.
Många att minnas
Minns målvakterna Robert Elovson, Joakim Damm och Marcus Lindblad.
Minns kvalhjältarna Mats Ljungquist, Johan Gustafsson, och Anders Larsson m.fl.
Minns ledartrojkan Gunnar Blombäck, Gösta Hermansson, Håkan Andersson samt inte minst Magnus Frisk, som liksom Blombäck, först var med om fyra missade kval på 80-talet innan drömmen slog in.
Vi minns även profiler som kort därpå tog IFK ut i Europa; Inge Johansson, Stefan Andersson och publikfavoriten Micael Schjölin.
Alla dessa, samt många till, har aviserat sitt besök i Arenan ikväll, för att låta sig intervjuas och mingla, från kl 18.15 och även i paus.
Revanschsugna lag
Beträffande nutid kommer både IFK och Sävehof från var sin förlustmatch i senaste omgången. Så räkna med två revanschsugna lag som ställs mot varandra med avkast kl 19.00. Väl mött!
Podd om IFK Skövde HK
SLA:s podd denna vecka handlar om  IFK Skövde Handbolls väg till en framgångsrik förening.
Text: IFK Skövde HK .Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!