Poängtapp för IFK i slutsekund

Trots tvåmålsledning i slutminuten lyckades IFK Skövde HK bara få med sig en poäng i torsdagens hemmamöte med HK Malmö. 29-29 (15-16)  slutade en match som var väldigt jämn hela tiden.

Det var sannerligen ingen stor ligatillställning som bjöds de 963 åskådarna. IFK missade också att utnyttja många Malmöutvisningar – bland annat två mer hemmaspelare på plan i närmare två minuter.

Efter tvåmålsöverläge för Malmö med drygt tio minuter kvar kom hemmalaget tillbaka. 29-27 med 49 sekunder kvar och 29-28 när 30 sekunder återstod samt bollinnehav räckte alltså inte. Malmö tog time out 12 sekunder kvar och spelade sig till ett mål i absoluta slutskedet.

Efter första halvlek utan en enda målvaktsräddning gjorde Anton Hagvall en bra insats i andra halvlek. Pris till bäste IFK-are gick till niomålsskytten Jonas Samuelsson och Jonas Burud tog hem Ica Maxi-priset.

Daniel Ekman tvingades utgå redan i första halvlek och Erik Sääf skadades i andra halvlek efter att ha gjort mål.

Till bäste spelare i Malmö utsågs Adam Tumba.

Matchfakta

Målgörare: IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 9, Viktor Hallén 5, Jonas Burud 4, William Elovson 3, Adam Ljungquist 3, Isak Borg 2, Linus Gustavsson 1, Rex Blom 1 och Erik Sääf 1.
HK Malmö: Adam Tumba 9, Magnus Persson 7, Truls Grötta 4, Max Santos 3, Christoffer Schnell 2, Tim Hilding 2 och Martin Blomqvist 2

Utvisningar Skövde 4, Malmö 7. Straffar Skövde 5, Malmö 6.

Domare: Michael Sandström och Markus Winberg.