Raffel när IFK tog tredje raka segern

Det blev en rafflande och dramatisk tillställning när IFK Skövde HK tog tredje raka segern genom att besegra Hammarby Handboll med 26-24 (15-15) inför en storpublik i Arena Skövde. Linus Gustavsson (bilden) med två mål i slutskedet var en av IFK:s matchvinnare.

Det blev dramatik redan före avkast. Hammarby hade inte med sig bortastället och efter en del diskussioner fick gästerna spela i IFK:s vita bortadräkter. Att Hammarby tvingades spelare i IFK-dräkterna upprörde gästernas ledare och det talas om att protest kommer att lämnas in.

Bra start

Efter tio minuters försening tog IFK ledningen genom två mål av Jonas Burud. Under de första 20 minuterna var det hemmalaget som dominerade med femmålsöverläge vid två tillfällen. En något bökig avslutning av första akten med utvisningar innebar att Hammarby kunde komma tillbaka och kvittera.

Andra halvlek blev jämn, men bara vid ett tillfälle var gästerna i ledning.  Större än två måls ledning blev det aldrig för IFK. Genom inte minst mycket avgörande räddningar från Håvard Åsheim räddades hemmasegern. Avgörande insatser får också tillskrivas Linus Gustavsson och Adam Ljungquist med mål när det stod och vägde. Jonas Burud fick sluta matchen som han började och satte 26-24 som som satte punkt på tillställningen.

Daniel Ekman gjorde åter en riktigt bra match både framåt och bakåt. Jonas samuelsson på nytt viktig målfabrikör.

\"\"

Pris till bäste IFK-spelare gick helt rättt till målvaktshjälten Håvard och sjumålskytten Jonas Samuelsson fick ICA Maxi-priset. Viktor Ahlstrand belönades som bäste i Hammarby.

Matchfakta

Målgörare IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 7, Daniel Ekman 4, Viktor Hallén 3, Linus Gustavsson 3, Jonas Burud 3, Adam Ljungquist 2, Markus Sjöbrink 2, William Elovson 1 och Erik Sääf 1.

Målgörare Hammarby: Viktor Ahlstrand 7, Oliver Wigmark 4, Martin Dolk 4,  Alexander Morsten 3,  Ludvig Lindeberg 3, Edwin Aspenbäck 2 och Josef Pujol 1.

Utvisningar IFK Skövde 4, Hammarby 1. Straffar: IFK 3, Hammarby 4.