Rasmus och Robban fortsätter i ledarteamet

Rasmus Wremer och Robert Arrhenius – två av IFK Skövdes allra största profiler genom åren – fortsätter att vara med i elitlagets ledarstab även kommande säsong. Rasmus som så kallad technical coach åt kantspelarna och Robban för linjespelarna.

-Det känns som en förmån att få fortsätta att vara en del av elitverksamheten, säger Rasmus som säger att ett pass i veckan fungerar bra med tanke på det egna företaget och att han också har tre egna grabbar i ungdomsverksamheten.

Rasmus tycker att IFK har ett gäng riktigt vassa kantspelare.

-Några har ju kommit långt i sina karriärer och håller hög klass, andra har stor utvecklingspotential, säger Rasmus som är den IFK-are som har både flest spelade matcher och gjort flest mål av alla i den blåvita dressen.

\"\"

Flest landskamper

Robert Arrhenius fokuserar förstås på linjespelarna.

-Det känns bra att fortsätta på den resa vi startade förra säsongen. Att få jobba med våra linjespelare känns spännande. Vi har dessutom ett mycket bra samarbete i ledarteamet, säger Robban och tror på en stark säsong.

-Vi har riktigt starka linjespelare, säger Robert som är den IFK-spelare som historiskt sett har flest landskamper på meritlistan. 192 A-kamper och 35 i U-landslaget smäller onekligen högt.

Gott resultat

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström gläds åt den här lösningen för ledarstaben.

-Vi initierade det här förra säsongen med gott resultat. Nu ska vi försöka komma vidare i den här processen med Rasmus och Robbans hjälp vilket är väldigt glädjande. De har enorm erfarenhet och kunskap i ämnet. Detta sätt att arbeta ligger dessutom i tiden och i framkant, tycker sportchefen.

Sedan tidigare är det också klart att Robert Lechte – ännu en IFK-are med lång karriär bakom sig – är coach för målvakterna.

Text: Bengt Andersson Foto: viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!