REX BLOM OCH IFK SKÖVDE HK FÖRLÄNGER

#66 Rex Blom.

IFK Skövde HK och Rex Blom har skrivit ett nytt kontrakt på två år.

– Det känns skönt att alla bitar nu är på plats och vi kan koncentrera oss på en fin avslutning på säsongen, säger försvarsstrategen.

Rex kom till IFK Skövde 2018 efter tre år i norska Halden Topphåndball. Han har HK Tyrold som moderklubb och fortsatte sedan i IFK Tumba. Vid någon enstaka match var han utlånad till Hammarby annars var det från Tumba som Rex kom till Halden 2015.

Nu har Rex haft sex säsonger i IFK där han hela tiden bidragit med ett starkt försvarsspel.

– Rex är en fin ambassadör för vår klubb och det känns bra att han fortsätter, säger Marcus Litborn i IFK:s sportgrupp och fortsätter:

– Det är en stabil och bra kille och viktig pjäs i det kommande lagbygge som Krille Svensson och Robban Arrhenius håller på med. Det känns jätteroligt

Trivsel och trygghet avgjorde

Innan signaturen på det nya kontraktet kom på plats har det funnits lite funderingar om framtiden. Bland annat har en flytt till Danmark varit aktuell.

– Men vi trivs så bra i Skaraborg att valet till slut blev enkelt. Att få det tryggt för familjen med våra två barn har naturligtvis också spelat in, säger 33-åringen.

Spännande avslut

Nu laddar Rex och hans IFK för en bra avslutning på seriespelet som ju hittills varit mycket framgångsrikt. Fem seriematcher väntar innan slutspelt tar vid.

– Vårt mål är givetvis att få ett så bra utgångsläge som möjligt. Helst vill vi komma topp två, men att bli bland de fyra främsta ger ju också hemmaplansfördel. Det är viktigt och bäddar för härliga matcher hemma i Arenan.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!