Rosa Matchen gav över 130 000 kr

Det var en fantastisk eftermiddag i Arena Skövde. Inte bara därför att IFK Skövde ställde alla tips på huvudet och besegrade serieledande IFK Kristianstad (27-26) utan också för den ”Rosa Matchen” till förmån för kampen mot bröstcancer.

Den totala summan till insamlingen blev 131 650 kronor.

– Det är ett oerhört bra resultat, säger Mats Blomstrand som är en av många som arbetet med det här projektet.

Entusiastisk Ekwall

På plats var Patrik Ekwall som initierat ”Rosa Matchen”.

– Det var en jättehärlig stämning i arenan och jag känner stor tacksamhet för den generösa inställningen och alla som hjälpte till på olika sätt, sade Patrik som är Bröstcancerförbundets ambassadör.

Rosa matchen är till minne av Patricks fru Hannah Ekwall som gick bort i bröstcancer för ett år sedan, endast 39 år gammal.

IFK-spelarna värmde upp i speciella rosa tröjor. Även runt om i Arena Skövde syntes massor med besökare i rosa tröjor. Den särskilda auktionen på spelarnas tröjor gav också mycket.

Rosa matchen var gratis för publiken tack vare stor uppslutningen av samarbetspartners. Marcus Dahl, kommunikations- och evenemangsansvarig konstaterade också att det var en stor dag för IFK Skövde.

– Det har varit mycket arbete, men stämningen, uppslutningen och dessutom en kanonmatch gjorde detta till en minnesvärd tillställning, säger Marcus.

Publiksiffran var närmare 2 300.

Bildtext
Patrik Ekwall och hans dotter Tindra var på plats i Arena Skövde och ses på bilden tillsammans med Dénise Karlsson i IFK:s supportershop.

Text: Bengt Andersson Foto: Marcus Dahl

 

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!