SÄSONGEN TOG SLUT I KVARTSFINAL 5

Första kvarten i den femte och avgörande kvartsfinalen mellan IFK Skövde och Önnereds HK blev till slut avgörande. Efter 15 minuter spelade ledde gästerna med 8-1 och uppförsbacken blev väldigt hög. Till slut skrevs Önnereds segersiffror till 39-33 (16-13) inför storpubliken 2 218.

Säsongen tog alltså slut för IFK denna tisdagskväll. Tungt förstås inte minst med tanke på de två första matcherna i kvarten och ledning med 2-0. Till slut var det nog inte heller den här matchen som blev avgörande. I kvartsfinal 3 i Arenan var det med ledning 24-23 och sju minuter kvar att spela bäddat för tre raka. Straff- och frilägesmissar då gav Önnered matchen och hoppet.

I stort får man ändå betrakta säsongen som IFK presterat med tredjeplats i ligan och fem kvartsfinaler som stark. Inte minst med tanke på förutsättningarna på många fronter när säsongen drog i gång i höstas.

Mardrömsstart

Den sista matchen fick alltså en mardrömsstart med missad straff direkt och många resultatlösa avslut. IFK:s andra mål kom först efter 16 spelade minuter. Siffrorna rättades ändå till i andra hälften av första halvlek.

Hoppet tändes direkt efter paus med bara ett måls underläge (15-16) och senare 20-22. Då ryckte Önnered ifrån igen och närmare än tre minus blev det aldrig.

Rex bäste man

Rex Blom var bäst i IFK och såg med sina sju mål till att hålla hoppet uppe. Adam Ljungquist ska också få stort beröm och fick liksom Jonas Samuelsson höga MEP-poäng.

Anton Hagvall fyllde 27 år denna dag och gjorde sin sista match i IFK-tröjan med närmare 30 i räddningsprocent. Även Herman Dyberg firade födelsedag och svarade för fint inhopp med tre mål.

Önnered i semi

Det blir alltså Önnered som får ta sig an Ystads IF i semifinal. Sebastian Abrahamsson i målet visade vägen i framför allt matchens inledning. Alfred Ehn hade en av sina största kvällar i Arena Skövde – denna gång alltså i gästernas dräkt. Tillsammans med 20-årige Pelle Segertoft var ”Affe” bäste utespelare i ÖHK.

Matchfakta:

Målgörare: IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 8, Rex Blom 7, Adam Ljungquist 5, William Elovson 4,  Herman Dyberg 3, Jonas Burud 3, Daniel Ekman 2 och Viktor Hallén 1. Önnereds HK: Pontus Zetterman 7, Alfred Ehn 7, Pelle Segertoft 6, Andreas Johann Nielsen 5, Hugo Forsberg 4, Mishels Liaba 3, William Bengtsson 2, Adrian Källhage 2, Anton Blickhammar 2 och Andreas Berg 1.

Utvisningar: Skövde 4, Önnered 5. Straffar: Skövde 5, Önnered 9.

Domare: Jasmin Kliko och Rickard Canbro.

Publik: 2 218 personer. Matchens lirare: Önnered Sebastian Abrahamsson, Skövde Rex Blom. MAXI-priset Jonas Samuelsson.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström