Säsongsstart med nytt målvaktspar

IFK Skövde HK har dragit igång säsongen 2023-24 med läger på hemmaplan. På plats var förstås nya målvaktsparet Håvard Åsheim och Anton Hagvall.

-Det känns väldigt inspirerande att vara tillbaka i Skövde efter sejouren i Tyskland, tyckte Håvard efter första passen i Arena Skövde.

För Anton Hagvall är IFK-miljön ny, men även han kände stor tillfredställelse och förhoppning inför framtiden i nya klubben.

-Det ska bli riktigt trevligt och jag känner mig verkligen välkomnad. Att få bilda målvaktspar med Håvard ser jag verkligen fram mot.

Sporra varandra

Håvard kom till Skövde i förra veckan och har etablerat sig.

-Jag känner ju stan sedan de tidigare åren. De flesta i truppen är jag också välbekant med. De unga nya killarna som kommit upp i truppen har jag faktiskt varit med och tränat en del under förra IFK-vistelsen.

Både Håvard och Anton påpekar också att det ska bli trevligt att bilda målvaktspar och att sporra varandra.

För Anton är de flesta nya klubbkamrater.

-Markus Sjöbrink och jag spelade ihop i Lugi. Dom övriga har ju mest varit motståndare tidigare, säger Anton som ska bo kvar i Alingsås tillsammans med sambon Annie.

Första matchen i IFK-tröjan blir övrigt lite speciell. Den 2 augusti möts nämligen IFK och Alingsås i Estrad Arena i en träningsmatch.

-Lite märkligt kanske men det ska bli kul att komma igång med matcher.

\"\"

Nya tränarna igång

Återstarten blev förstås lite speciell även för tränarna Kristian ”Krille” Svensson och Robert ”Robban” Arrhenius. På plats de här dagarna är också nye fystränaren Agne Bergvall.

-Det känns väldigt bra att komma igång och det märks att killarna är tända på att börja på allvar nu, var Robbans intryck efter första träningsdagen som innehöll både fys- och handbollstest samt teori. Hemmalägret fortsätter fredag och lördag.

Text och foto: Bengt Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!