Sekunddrama när HK föll i toppmötet

Ett nytt sekunddrama för HK Skövde.
Som den här gången emellertid blev utan poäng.
Gästande HP Alingsås vann toppfajten i Arena C med uddamålet 31-30 efter 16-16 i paus..
– En match med små marginaler där vi inte får till det tillräckligt bra i försvars- och duellspelet för att till slut avgå med segern, sammanfattar HK-coachen Peter Johansson.
Förutsättningarna var delikata i den mycket jämna tabellen för div 2 västra. Vid vinst hade HK gått upp i serieledning efter en lång och bra resa som inbringat 15 poäng av 18 möjliga de senaste månaderna.
Samtidigt kom HP Alingsås till Skövde med fyra segrar på raken.
– HP är, precis som vi, ett nästan rent juniorlag till Alingsås HK. Välskolade motståndare där några känt på spel i i handbollsligan, förtydligar Peter Johansson.
MÅLLÖSA PERIODER
HK fick en smakstart som gav 5-2 med via fem olika målskyttar. Men tappade sedan 7-4 till 7-8. Tillbaka i ledning med 14-10 kom ett nytt tapp, efter sex mållösa minuter. Då gjorde gästerna 5-0.
– Får många missade lägen, säger Peter Johansson.
Under andra akten följdes lagen mestadels åt till HK gjorde ett ryck fram till 28-26. Då följde ånyo sex mållösa minuter – en period som Alingsås vann med 4-0.
UNGE WILMER DUKTIG
Slutskedet blev dramatiskt med två timeouter i sista minuten. HK tog sin när klockan stod på 59.41.
– Tyvärr kommer vi till ett för dåligt läge för att kunna kvittera, summerar Peter Johansson.
Mycket av svängningarna berodde på att HK:s Linus Gustavsson blev föremål för punktmarkering. I stället klev bland andra 17-årige Wilmer Gustafsson (bilden) åter fram med pondus och stark karaktär att alltid gå i bräschen och var lagets bäste.
Peter Johanssons slutord:
– Sådana här matcher härdar och utvecklar oss enormt. Vi är fortfarande med i toppen på serien, men det är också många lag som jagar bakifrån. Vi har en kul vår att se fram mot. Inte minst med USM-spel.
Målskyttar, HK: Wilmer Gustafsson 7, Simon Brodow 5, Herman Dyberg 5, Linus Gustavsson 5 (4 straffkast), Gustaf Karlsson 4, Isak Borg 2, Alfred Gustafsson 1, Jacob Gustavsson 1. Främste målskytt för HP Alingsås var Albin Hägglund Junler med sju fullträffar.
Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson
Foto: Viktor Ljungström
KOMMANDE
Redan på lördag (28 jan) spelar HK Skövde nästa match. Borta mot HP Warta i Lundbystrandshallen, Göteborg, med avkast kl 16.30. Därefter väntar den stort emotsedda USM-helgen, steg 3, som spelas i Eskilstuna 4-5 feb.

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!