Sigge inför första cupmatchen

Då var det dags för första tävlingsmatchen säsongen 2022-23. För IFK Skövde väntar Anderstorps SK i första omgången av ATG Svenska cupen. Tränaren Henrik ”Sigge” Signell ger en lägesrapport inför onsdagens bortamatch.

– Efter försäsongsturnering och ett antal gemensamma träningar känns det då bra att starta med tävlingsmatch?

– Ja, verkligen! Träning i all ära, men det är ju faktiskt så att vi tränar för att spela matcher och inte tvärtom.

 – Hur ser du på försäsongen så här långt?

 – Med några spelare som har försvunnit och några spelare som tillkommit är vi medvetna om att det kan pendla i prestationerna. Så har det också varit, men överlag är jag nöjd och vi jobbar dagligen för att komma framåt, hitta roller, samarbeten och bli bättre för var dag.

-Vad vet ni om Anderstorp mer än att de spelar två divisioner under Handbollsligan?

– Vi vet att dom har precis som vi tappat en del spelare inför säsongen, men att dom fått in en hel del skickliga spelare. Dom vill såklart ta sig tillbaka till Allsvenskan och jag räknar med att dom är fullproppade av motivation inför vårt möte.

 -Anderstorp får starta med sex shoot outs och kan alltså ha 6-0 när spelet börjar. Hur ser du på det?

 – Det är förutsättningar som vi vet om och det är bara att köpa läget. Det skiljer trots allt två divisioner mellan lagen.

-Kommer ni gå runt med många spelare och testa olika spelformer under de här cupmatcherna?

 – Det får vi ta där och då, under matchernas gång. Men vi har många spelare att välja på och många spelare som har visat på försäsongen att dom vill vara med och spela. Vi har en fin bredd i laget och det ska vi fortsatt använda som ett vapen.

-I sommar har William Elovson, Adam Ljungquist och nu senast Linus Gustavsson varit framträdande i EM för U 20 respektive U 18. Vad säger om det?

 -Väldigt roligt och nyttigt att dom har fått den erfarenheten. Alla tre har dessutom presterat väldigt bra. Jag tror och hoppas att dom har fått med sig värdefulla erfarenheter som gör att dom kommer fortsätta utvecklas under säsongen.

 

Webbsändningen av matchen hittar du via länken nedan,

https://solidsport.com/svenskacupen-22-23/games/g/ez4e9uc4

 

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!