Sigge inför ligapremiären

Då är det då dags! Handbollsligapremiär – något som alla handbollsvänner väntat på. IFK Skövde tar i premiären sig an Hammarby Handboll hemma i Arena Skövde på fredag kväll. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell är minst sagt förväntansfull.

– Försäsong har inneburit idel segrar i ATG Svenska cupen och plats i kvartsfinal. Hur ser du på insatserna fram till seriestarten?

– Jag tycker att vi spelat bättre och bättre. Framförallt har vi varit starka när det ska avgöras, vilket såklart är en viktig del i att vinna matcher.

 – Vid upptaktsträffen i veckan hamnade tipsen för er del fjärde-femte plats i sluttabellen. Är det realistiskt som du ser det??

– Ja, det får jag nog säga att jag tycker. Vi har en del nya spelare och har ju också tappat en del. Att det tar tid att bygga nytt lag och att vi ska bli lika samspelta som förra året kan man inte riktigt förvänta sig. Däremot är jag övertygad om att vi har tillräckligt hög kapacitet för att slå alla lag även i år, men det är möjligt att vi kommer pendla lite mer i prestationerna i början av säsongen.

 -Hammarby var ett lag som fick större förväntningar inför denna säsong än som nykomling för ett år sedan. Hur ser du på Hammarbys status säsongen 2022-23?

– Jag ser dom som bättre i år, helt klart! Dom har lyckats behålla sin stomme och kryddat den med ett antal bra nyförvärv. Dom kommer bli farliga för alla motståndare den här säsongen.

-I slutspelet i våras blev det 3-0 i kvartsfinalspelet mot Hammarby. Är det ovissare den här gången?

– Ja, det är det. Dels för att dom kommer vara bättre i år, men också för att vi  är i början på något nytt som jag tidigare nämnt.

Något – eller några – det gäller att se särskilt upp med när Bajen står för motståndet?

– Jag tycker Gustav Davidsson på vänsternio är en väldigt skicklig spelare som är bra på det mesta. Han kommer göra en riktigt bra säsong i år och tillhöra landslaget i framtiden. Sen är ju rutinerade Martin Dolk alltid lurig och svår att läsa vad han tar sig för.

-Att Daniel Ekman och Viktor Ljungquist inte är spelklara vet vi. Hur ser det ut för övrigt?

– I övrigt är alla tillgängliga för spel, som det ser ut.

-Att locka publiken tillbaka i full skala är en uppgift för alla. Vad kan vi förvänta oss på läktarna den här gången?

– Att vi spelar med mycket hjärta. Vi kommer göra allt för att vinna och visa publiken att vi är sevärda i år med den handbollen vi kommer spela. Vi är extremt sugna på att dra igång nu!

Intervju: Bengt Andersson Foto; Viktor Ljungström

 

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!