Sigge inför starten på intensivt matchande

Efter ett mer än veckolångt uppehåll sedan vinsten mot Redbergslids IK inleder IFK Skövde på tisdag en mycket intensiv månad. I november väntar inte mindre än åtta matcher och först ut är bortamötet med Eskilstuna Guif på tisdag. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell lovar att hans manskap ska vara väl förberett på tätt matchande.

– Har ni med tanke på den period som väntar ägnat träningsträffarna efter den klara vinsten mot RIK på något särskilt sätt??

– Vi har haft möjligheten att utveckla saker i vårt spel som vi kommer ha nytta av på längre sikt. När det nu framöver är så tätt mellan matcherna så handlar det mest om att förbereda sig för den kommande motståndaren. Det är viktigt att utnyttja tillfällen där det är lite luft mellan matcherna som det har varit nu.

 – Först väntar alltså Eskilstuna Guif på bortaplan – ett lag som haft det lite trögt poängmässigt i säsongsupptakten. Klarar ni åter av att bära favoritskapet?

– Det är jag övertygad om att vi klarar. Sen betyder inte det att det blir vinst för det, men vi ökar möjligheterna att vinna om vi är väl förberedda och är ödmjuka inför uppgiften. Guif är ett lurigt lag som är riktigt bra när dom får flyt och är dessutom starka på hemmaplan.

 -Vad gäller det i första hand att se upp med när man kommer till Eskilstuna för att möta Guif? Nyckelspelare i hemmalaget?

– Dom har många kvicka, irrationella spelartyper som ofta gör det oväntade. Så det gäller att vara på tå och aldrig slappna av. Jag tycker dom har många spelare som kan kliva fram, men om jag ska nämna någon så väljer jag deras högerskytt Erik Persson. Han har haft en fin utveckling och är både en bra skytt och tung i sitt genombrott.

-Förstår att Daniel Ekman och Victor Ljungquist närmar sig att bli spelklara. Att Daniel skulle önska få spela mot sin gamla klubb och lillebror Marcus förstår väl alla, men kan det vara aktuellt?

– Vi får se hur det ser ut de kommande dagarna, men troligtvis får vi vänta lite till innan de gör comeback

Läget i truppen för övrigt?

– Det ser fortsatt fint ut. Många kroppar som är redo för en ny kamp.

Redan två dagar efter besöket i Eskilstuna väntar Hallby hemma i Arena Skövde – ett Hallby som redan i torsdags spelade sin match i omgång 8. Hur ser du på att en omgång är utspridd på så många dagar?

Det är inget jag lägger nån fokus på. Jag utgår från att det finns förklaringar till att tabellen haltar lite och cupmatcher som ska in i spelprogrammet som gör att det inte alltid synkar. I slutändan kommer alla lag ha spelat lika många matcher och då hoppas vi ha skaffat oss ett bra utgångsläge inför slutspelet.

Bengt Andersson/Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!